Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý muž se zbraní vyděsil v Třebechovicích cestující ve vlaku

Ve čtvrtek, deset minut po patnácté hodině odpoledne, přijal operační důstojník na lince 158 zprávu, že ve vlaku ve směru jízdy od Solnice do Hradce Králové jede ozbrojený muž.

Značně podnapilý cestující přistoupil na poslední chvíli na nádraží v Třebechovicích, sedl si ve vlaku na schůdky a procházející revizorka si všimla pažby střelné zbraně, která mu vykukovala pod kabátem. Do akce okamžitě vyrazily policejní jednotky, které muže zadržely na vlakovém nádraží na Slezském předměstí a zajistily i jeho střelnou zbraň.

Při bližším ohledání policisté zjistili, že se jedná o airsoftovou pistoli. I když v tomto případě muž nemusí být držitelem zbrojního průkazu, neboť airsoftovou pistoli, jako zbraň skupiny D, může vlastnit osoba starší 18 let, nesmí ji ale nosit veřejně, ani s ní manipulovat pod vlivem alkoholu.

Pro slovní narážky vůči okolí je 44letý muž z Hradecka navíc podezřelý z přečinu nebezpečné vyhrožování a přečinu výtržnictví, za což muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Případ policisté i nadále prověřují.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Opilec, zbraň, vlak, Třebechovice, cestující, policie, Třebechovice pod Orebem, Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž se zbraní vyděsil v Třebechovicích cestující ve vlaku  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.