Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO | VIDEO: Takhle vypadala první adventní neděle v Hradci Králové

Ačkoliv bez doprovodného programu, většina měst v Královéhradeckém kraji se během včerejška rozsvítila. Magistrát i letos připravil dva vánoční stromy a stovky dalších žárovek a dekorací po celé krajské metropoli. Takhle vypadal Hradec Králové, když se na první adventní neděli setmělo.

GALERIE: Vánočně osvícený Hradec Králové 2021

Neděle, 28. listopadu 2021, 21:59

Vánočně osvícený Hradec Králové 2021 | foto: Zdeněk Puš
Vánočně osvícený Hradec Králové 2021 | foto: Zdeněk Puš

„Letošní nálada je fakt super,“ píše na sociálních sítích pod vánočními fotkami Jirka Nosek z Hradce Králové. Řada dalších uživatelů s ním souhlasí, pouze však poukazují na zrušené vánoční trhy a oficiální rozsvěcení vánočního stromu.  

I přesto, že hradecká radnice žádný oficiální program k rozsvěcování stromu nepřipravila, sešlo se u něj několik desítek lidí. Ten na Velkém náměstí se rozsvítil kolem čtvrté hodiny odpoledne.  

„Velice mě to mrzí. Měli jsme pro vás připravené nové vánoční trhy s krásným kulturním programem. Nic z toho teď nemůžeme zrealizovat. Nicméně… Myslím si, že nám to nemůže zabránit v tom, abychom se těšili na Vánoce a Štědrý den. Přeji vám příjemný předvánoční čas. A také vám přeji abyste se vyhnuli tradičnímu předvánočnímu shonu. I když je to přání pravděpodobně naivní,“ řekl ve svém on-line proslovu primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).  

Příprava na adventní čas začala v Hradci Králové už v říjnu, kdy pracovníci technických služeb rozmístili první vánoční výzdobu. Po celém městě je 148 motivů a 34 ozdobených vánočních stromů. Za letošní vánoční výzdobu radnice zaplatila 700 tisíc korun. Druhým rokem má krajská metropole dva hlavní stromy. Jedle bělokorá na Velkém náměstí je ze soukromé zahrady v Černožicích. Smrk ztepilý dorazil na Masarykovo náměstí z městských lesů.  

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdeněk Puš | MMHK

Štítky advent, neděle, první, Hradec Králové, foto, video, dekorace, strom, rozsvícení, tradice, výzdoba, vánoční, vánoční stromek, Královéhradecký kraj, Velké náměstí, Štědrý den, Alexandr Hrabálek, ODS, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO | VIDEO: Takhle vypadala první adventní neděle v Hradci Králové  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.