Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nemáte na zahradě hezký smrk? Hradec hledá vánoční strom

Pracovníci Technických služeb Hradce Králové se obrací s prosbou o pomoc na veřejnost – shánějí totiž dva vhodné stromy na vánoční výzdobu Velkého a Masarykova náměstí. Strom musí být jehličnatý a vysoký minimálně patnáct metrů.

„Poptávány jsou jehličnaté stromy, zejména smrky – zelené i stříbrné, jedle a douglasky o velikostí patnáct metrů a více. Důležitá je dostupnost místa těžby stromů pro těžkou techniku, tedy jeřáb a tahač s návěsem,“ uvádí Technické služby Hradce Králové.

Technické služby zároveň slibují vyzvednutí stromu tou nejšetrnější a nejbezpečnější technologií s tím, že při kácení s pomocí jeřábu lze bezpečně vyzvednout strom i v blízkosti budov, kde na standardní kácení není dostatek místa.

„Vzhledem k tomu, že na místě nedochází k odřezávání větví a rozřezávání kmene stromu, zůstává na pozemku mnohem méně nepořádku než při standardním kácení. V případě zájmu je po kácení poskytnuto i odfrézování pařezu stromu a adekvátní náhrada palivového dřeva rozřezaného na špalky,“ dodávají pracovníci.

Pro budoucí vánoční strom jsou nevhodné stromy se dvěma a více kmeny, stromy ohnuté, jednostranně zavětvené, duté, vyhnilé nebo jinak poškozené.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky Vánoce, strom, vánoční strom, Hradec Králové, výzdoba, kácení, vánoční stromek, smrk, Masarykovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemáte na zahradě hezký smrk? Hradec hledá vánoční strom  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.