Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Návrat dětí do školek a škol byl dnes na Královéhradecku bez komplikací

V Královéhradeckém kraji se dnešní návrat dětí do školek a žáků středních škol k praktické výuce obešel bez větších komplikací. Školy v prvních dnech nechají dětem a studentům více prostoru na adaptaci, aby se co nejdříve vše vrátilo k normálu.

Královéhradecký kraj je jedním z regionů, kde se mateřské školy kvůli příznivé epidemické situaci mohly dnes vrátit k běžnému režimu. Dosud do mateřských škol mohli chodit jen předškoláci. „Máme celkem 184 dětí, dnes se vrátily skoro všechny, nenastoupili jednotlivci. Všechno bez problémů. Necháváme dětem prostor na sdílení zážitků. Budeme se teď spíše zaměřovat na jejich psychickou stránku než od nich očekávat nějaké velké výkony," řekla ředitelka MŠ Kamarád v Hradci Králové Marie Pražáková. Tato městská školka provoz nepřerušila ani během vrcholu pandemie, starala se totiž o děti zaměstnanců zdravotníků, učitelů a dalších vybraných profesí. „Chodilo k nám asi sto dětí nejen z Hradce, ale i okolí. Ode dneška jsou už děti bez roušek a testování," dodala Pražáková.

K praktické výuce se dnes vrátili také studenti středních škol. Například do dílen uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové dorazilo přes 70 studentů. Celkem jich má škola 300. „Do školy se nyní dostane asi třetina studentů, a to buď rotační výukou teoretických předmětů v malých skupinách nebo větší část, tedy asi 77 studentů, se vrátilo do dílen. Máme jeden učební obor a dva maturitní. Proběhne zaškolení, protože někteří žáci budou po dlouhé době pracovat na strojích. V prvních dnech se budeme také snažit dostat děti opět do kontaktu se školou," informoval ředitel školy Jan Opitz.

Kromě žáků středních škol se k praktické výuce dnes vrátili i studenti posledních ročníků vysokých škol. Výuky se živě účastnili naposledy před Vánocemi. Podmínkou je nasazený respirátor a negativní test na koronavirus. V Královéhradeckém kraji se obnovení praktického vyučování týká 42 středních a vyšších škol, jejichž zřizovatelem je kraj.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky škola, školka, koronavirus, testování, návrat dětí, Královéhradecký kraj, střední škola, Hradec Králové, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat dětí do školek a škol byl dnes na Královéhradecku bez komplikací  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.