Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lanovku na Sněžku zastavil silný vítr. Na nejvyšší hoře Čech je teplota pod bodem mrazu

Ve vyšších polohách Krkonoš hrozí vznik ledovky a náledí. Turisté by měli být při túrách opatrní. Horní úsek kabinové lanovky na Sněžku se dnes kvůli silnému větru nerozjel. Dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Na hřebenech hor byla dnes ráno silná mlha a pršelo.

"Ledovka a náledí se tvoří od 1000 metrů nad mořem a výše. Pro bezpečný pohyb po cestách doporučujeme použití nesmeků," uvedla horská služba. Na Sněžce dnes ráno bylo minus 1,5 stupně. Pocitová teplota byla kolem minus pěti stupňů. V nižších polohách bylo tepleji, například v Peci pod Sněžkou byly asi čtyři stupně Celsia.

Z Růžové hory se turisté mohou na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. V provozu je lanovka od 08:00 do 18:00.

Meteorologové na dnešek v Královéhradeckém kraji předpovídají zataženo až oblačno, místy s občasným deštěm. Odpoledne se čeká ustávání srážek. Vítr by mohl mít na horách v nárazech rychlost až 90 kilometrů v hodině.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, lanovky, Krkonoše, Sněžka, lanová dráha, Česko, Pec pod Sněžkou, Růžová hora, vichřice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovku na Sněžku zastavil silný vítr. Na nejvyšší hoře Čech je teplota pod bodem mrazu  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.