Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hlavní lyžařské areály v Královéhradeckém kraji jsou stále v provozu

Hlavní lyžařské areály v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji jsou stále v provozu. Na sjezdovkách leží od 30 do 130 centimetrů sněhu, který je při současných teplotách nad nulou vlhký až mokrý. Na hřebenech Krkonoš leží asi 220 centimetrů sněhu a stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice.

V krkonošském SkiResortu Černá hora-Pec mají lyžaři k dispozici kolem dvaceti pěti kilometrů sjezdovek, na kterých je od 40 do 100 centimetrů sněhu. „Panují nadále velmi dobré sněhové podmínky. O víkendu bude připraveno pro běžkaře přibližně 50 kilometrů tratí na Černé a Světlé hoře a nad Pecí pod Sněžkou. O víkendu se čeká pěkné slunečné počasí," editel SkiResortu Petr Hynek. Již mimo provoz je sáňkařská cesta na Černé hoře, skibusové linky nejezdí a provoz ukončilo i spojení rolbami z Černé hory do Pece pod Sněžkou. Střediska Černá hora a Pec pod Sněžkou by měla sezonu ukončit 7. dubna.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn jsou v provozu všechny hlavní lanovky v areálech Svatý Petr, Medvědín a Horní Mísečky, otevřeno je dvacet kilometrů sjezdovek. V sobotu bude poslední večerní lyžování na Hromovce a v neděli ukončí provoz středisko Medvědín-Horní Mísečky. Areál Svatý Petr by měl být v provozu do 7. dubna. „Případný další zimní provoz závisí především na počasí," uvedli špindlerovští vlekaři.

Ve skiareálu Herlíkovice u Vrchlabí se bude od pátku do neděle lyžovat v této sezoně naposledy. Cena skipasu bude pro tyto dny jednotná ve výši 100 korun na osobu a den. Stejně tak bude od pátku do neděle naposledy v provozu areál Dolní Dvůr u Vrchlabí. V neděli 31. března ukončí sezonu i skiareál Malá Úpa na hřebenech Krkonoš. Sezona tam v sobotu vyvrcholí akcí maloúpský Moopstock. Ostatní areály ve středních a východních Krkonoších ukončily provoz již dříve.

V provozu zůstávají největší střediska v Orlických horách v Říčkách a v Deštném. V Říčkách plánují poslední jízdu na 6. dubna, kdy budou tradiční Bafuňářské závody s lyžováním v maskách a s přejezdem přes lagunu vody pod červenou sjezdovkou. V Deštném ukončí sezonu v neděli 31. března.

Autoři | Foto ilustrační, pixabay.com

Štítky sport, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, Krkonoše, sjezdovka, Orlické hory, lyžařské středisko, Pec pod Sněžkou, Černá hora, Vrchlabí, Říčka (přítok Litavy)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní lyžařské areály v Královéhradeckém kraji jsou stále v provozu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.