Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zimní stadion v Hradci Králové se otevírá pro veřejnost. Stále platí přísná hygienická opatření

Během letních prázdnin nemohla široká veřejnost ani rodiče svých mladých sportovců na tréninky a hokejové zápasy v ČPP Aréně. Se závěrem prázdnin se klub rozhodl rozvolnit některá nařízení. Za přísných hygienických pravidel se tak stadion otevřel veřejnosti.

„Od konce července byl kromě utkání A-mužstva zakázán vstup a pohyb veřejnosti v prostorách malé i velké haly, toto opatření se nyní ruší. Rodiče i fanoušci mohou od 1. září zavítat na tréninky i zápasy mládeže,“ píše klub na svém webu.

Vstup do haly pro veřejnost je oddělený od toho pro hráče, terény a pracovníky klubu. Fanoušci a rodiče musí pro vstup do velké haly využívat VIP vchod od řeky Orlice, do malé haly se dostanou ze dvora kolem brusírny. Toto nařízení platí jak pro tréninky, tak samotné zápasy.

„Všechny osoby z řad veřejnosti, které se pohybují v areálu zimního stadionu, jsou povinny nosit roušku nebo ochranu dýchacích cest,“ dodává klub. Dále musí dodržovat bezpečnostní odstupy, osobní hygienu a další protiepidemiologická opatření. V případě jejich nedodržování budou jednotlivci z haly vykázáni.

Vláda povolila více diváků na tribuně  

Od 1. září platí i nová pravidla pro konání vnitřních akcí, tedy i sportovní utkaní uvnitř hal. Samotné spočítání povolené kapacity však není úplně jednoduché. U veřejnosti proto vyvolává další otázky.

Nově je možné u akcí v prostorech překračujících kapacitu 1 000 lidí využít zbývající kapacitu prostoru z 50 %. Ostatní protiepidemická pravidla jako je rozdělení prostoru hromadné akce do sektorů nebo povinné nošení roušek na vnitřních hromadných akcích nad 100 osob zůstávají.

„Prakticky to znamená, že pokud se například koná akce uvnitř v hale pro 1500 osob, lze obsadit akci až 1250 diváky s tím, že budou rozděleni do sektorů po nejvýše 500 osobách. Pokud se koná akce venku, například na stadionu pro 5 000 diváků, může jí navštívit až 3 000 osob s tím, že budou rozděleny do sektorů po nejvýše 1 000 osobách,“ upřesnila hlavní hygienička České republiky Jarmila Rážová.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky hala, sport, Hradec Králové, hokej, klub, Mountfield, nařízení, omezení, opatření, vláda, akce, vnitřní, počet, osob, trénink, Jarmila Rážová, Orlice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní stadion v Hradci Králové se otevírá pro veřejnost. Stále platí přísná hygienická opatření  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.