Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Běžkaři mohou vyjet do bílých stop i v nížinách. Nachystány jsou v Trutnově nebo Adršpachu

Víkendové mrazivé počasí a dostatek sněhu budou lákat mnohé na hory k zimním radovánkám. Kdo ale bude chtít vyrazit do nížin, na běžky může na okruhy do Nové Paky, Trutnova, Adršpachu nebo Hořic.

Nová Paka

Pro běžkaře je zasněžen a připraven okruh na SKI Máchovce v Nové Pace. K dispozici jsou i další stopy po okolí. První okruh na bruslení je od Bahňáku po Brdo. Druhý je připraven mezi Bahňákem a Skalkou. Na klasiku se hodí trasa od sjezdovky SKI Máchovka, dále na Brdo, Klepandu a zpět.

Trutnov

Do bílé stopy se mohou vydat běžkaři také v běžeckém lyžařském areálu Paradráha v Trutnově, kde je vše upraveno. Koncem pracovního týdne se připravovaly i tratě na Nových Dvorech.  

Adršpach

V Adršpachu je nachystané pět kilometrů dlouhé kolečko pod Křížovým vrchem. Na klasiku je ideální trasa před chaloupkami v Havraním městě a u Ozvěny. Běžkaři můžou vyjet i do stopy od nádraží v Dolním Adršpachu ke Skalnímu Mlýnu, přes Hejdu do Zdoňova a následně okolo Václava zpátky k parkovišti.

Případně je upravená trasa nad Horním Adršpachem směrem na Krčmov, dále podél silnice k přejezdu před Hodkovicemi, zpátky podél železnice k rybníku v Horním Adršpachu a zpátky na Horní Adršpach.

Hořice

Na sáňky, pekáče nebo koulování je jako stvořený vrch Gothard.

V okolí Hořic si užijí všichni, kdo se chystají nejen na běžky, ale také pekáčovat a sáňkovat. Rájem běžkařů je návrší Hořického chlumu, kterému se říká "Na Vrchách". Od Masarykovy věže se dá dojet až na Chloumky nebo lesem k Libínu. Sněhu je v lese pomálu. Drží se v korunách stromů a pod jeho tíhou se lámou větve. Opatrnost je proto na místě. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ski.kladskepomezi.cz; Trutnov.cz; skalyadrspach.cz; FB/Skimachovka

Štítky běžky, stopa, tratě, Královéhradecký kraj, běh na lyžích, Adršpach, Trutnov, Nová Paka, Hořice, Klepanda, Horní Adršpach, Křížový vrch (Broumovská vrchovina)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžkaři mohou vyjet do bílých stop i v nížinách. Nachystány jsou v Trutnově nebo Adršpachu  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.