Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji mají nejlepší podmínky sezony

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji mají nejlepší podmínky současné zimní sezony. V provozu jsou i menší areály, vyplynulo z údajů na webech středisek a z vyjádření jejich zástupců. V hradeckém kraji panují nejlepší podmínky v Krkonoších, kde se lyžuje na více než 65 kilometrech sjezdovek.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn je v provozu 25 kilometrů sjezdovek z celkových 27. "Všechno podstatné jede, podmínky jsou ideální, nejlepší v současné sezoně. V posledních dvou dnech napadlo zhruba 25 centimetrů sněhu. Sjezdové tratě jsou tak v perfektním stavu," řekl Adam Svačina ze špindlerovského střediska.

V okolí Špindlu jsou desítky upravených běžkařských tras. "Na víkend se má sice trochu oteplit, ale to nebrání středisku v tom, že bude stoprocentně připravené," řekl Svačina.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se lyžuje na 43 kilometrech upravených sjezdovek ve všech areálech, tedy na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, Černém Dole, Velké a Malé Úpě a Svobodě nad Úpou.

"Ve východních Krkonoších napadlo v tomto týdnu víc než 30 centimetrů sněhu a na sjezdovkách SkiResortu je místy přes metr. Ideální lyžařské podmínky tak přetrvávají nejen pro sjezdaře, ale i běžkaře, pro které je otevřeno téměř 100 kilometrů tras," řekla ČTK mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Doporučila vyrazit na běžky zejména na tratě v okolí Černé a Světlé hory a Pece, kde jsou podmínky nejlepší.

V Krkonoších jsou v provozu také střediska Herlíkovice - Bubákov, Kněžický vrch a Kebrlák u Vrchlabí, Mladé Buky, Strážné, Prkenný Důl v Žacléři nebo Dolní Dvůr.

V lavinových katastrech stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Při druhém lavinovém stupni jsou podmínky pro túry převážně bezpečné. Na hřebenech Krkonoš je okolo 60 až 110 centimetrů sněhu.

V Orlických horách se mohou lyžaři vydat nejen do tradičních středisek Deštné a Říčky, ale také do menších, třeba v Olešnici v Orlických horách, Zdobnici nebo Sedloňově. Na hřebenech leží zhruba čtvrt metru sněhu.

Na víkend se má oteplit, denní teploty také na horách by měly být nad nulou, v noci má mrznout.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, AUDIO, Královéhradecký kraj, sjezdovka, Krkonoše, Špindlerův Mlýn, Černá hora, Pec pod Sněžkou, lyžařské středisko, Malá Úpa, Svoboda nad Úpou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji mají nejlepší podmínky sezony  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.