Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

I veřejnost bude moci v Trutnově na sportoviště, ta otevírají své brány všem

Sportoviště u základních škol v Trutnově se otevírají i veřejnosti! Trutnovská radnice přichází s novým systémem, kdy dopoledne budou hřiště sloužit žákům a odpoledne se otevřou pro veřejnost. Prvními zpřístupněnými sportovišti jsou areály u ZŠ R. Frimla a ZŠ Mládežnická, další školy se přidají na jaře.

Radnice se inspirovala v Hradci Králové, kde podobný systém úspěšně funguje už více než 10 let. „Naším cílem je ulevit atletickému stadionu, který je v odpoledních hodinách poměrně vytížený. Modernizace sportovišť u škol se povedly a chceme, aby sloužily co nejvíce lidem. Navíc poptávka z řad veřejnosti po sportování je veliká, což nás samozřejmě těší,“ vysvětluje zavedení nového systému Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. Hřiště prošla rozsáhlou modernizací a jsou připravena na odpolední nápor sportovních nadšenců.

Vstup bude zdarma a bez nutnosti rezervace, pokud tedy nepřijde větší skupina nebo klub. Správci sportovišť budou na místě připraveni pomoci, zapůjčit vybavení jako volejbalové sítě nebo míče, a také se postarat o údržbu.

Radnice plánuje systém vyzkoušet po dobu jednoho roku a poté rozhodnout, zda jej bude dále rozšiřovat nebo upravovat. Informace o konkrétních sportovištích naleznete na stránkách jednotlivých škol, a do budoucna se můžete těšit i na areály u ZŠ Komenského a V Domcích.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem města Trutnov

Štítky Trutnov, sportoviště, otevřeno, sport, veřejnost, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I veřejnost bude moci v Trutnově na sportoviště, ta otevírají své brány všem  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.