Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž přišel policisty poprosit, aby ho na zimu zavřeli do vězení. Už je tam.

S netradiční prosbou se setkali policisté v Trutnově. Šestadvacetiletý muž je totiž přišel na služebnu poprosit, jestli by ho na zimu nezavřeli do vězení. Měl na něj totiž „nárok“.

Mladý recidivista má na Trutnovsku hned 16 vážných přešlapů. Momentálně je obviněný z krádeže a porušování domovní svobody.

„Podle obvinění měl odcizit vozidlo za účelem získání financí, v několika případech měl násilím vniknout do objektů, ze kterých odcizil potraviny, alkohol a cenné věci, které zpeněžil, a také měl v jedné chatce přenocovat. Mimo jiné měl okrást kamaráda, který ho pozval na návštěvu, a v neposlední řadě šel nejméně pětkrát na nákup do obchodu s potravinami bez peněz,“ vypočítává policejní mluvčí Šárka Pižlová a dodává, že celkem způsobil škodu za téměř 50 tisíc korun.

Výtečník byl už v minulosti odsouzený za krádeže a také je uživatelem pervitinu. Nakonec ho ale dohnalo počasí a přišel se policistům sám udat s prosbou, aby ho na zimu zavřeli do vězení. Policisté ho vyslyšeli. „Policejní komisař poslal k rukám státního zástupce podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval a muž je stíhán vazebně,“ říká mluvčí.

Recidivista by ovšem neměl moc spoléhat na to, že na jaře opět změní terén. Alespoň tedy ne na jaře příštího roku. Jelikož řádil v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let za mřížemi.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky vězení, vazba, recidivista, policie, zima, věznice, Trutnov, okres Trutnov, Okresní soud v Trutnově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ludvík Mach

To bude již brzy běžné, důchodci kteří nebudou mít nárok na důchod, raději někoho podříznou aby se o ně musel stát postarat.

Sobota, 5. prosince 2020, 00:47Odpovědět

Milan Ptáček

Na jaře se zjistí, že si toho polovinu vymyslel, stát mu zaplatí odškodné a vyšetřovatel prémie vracet taky asi nebude. :))

Pátek, 4. prosince 2020, 22:18Odpovědět

Jirina De Puerto

www.cbd4life-cz.cz

Pátek, 4. prosince 2020, 21:06Odpovědět

Josef Rejzek

U nás "v Kocourkově "v přímém přenosu: Tomu vychytrálkovi to bude vyhovovat i ten prodloužený kriminální. Nemusí mrznout někde pod mostem nebo riskovat, že ho v vykradené chatě majitel zbije. Jídlo a ošetření gratys. Jiný pacholek, co se umí ze všeho vykroutit přes advokáty a nemá problém za ukradené miliony dále žít v přepychu do kriminálu jaksi nemá zas takový eminentní zájem, že? Obyčejný člověk, který nezaplatí jízdenku, dálniční známku či provede jiný přestupek musí zaplatit pokutu, i když mu pak nezbyde na předražené potraviny apod. Bezdomovec, ten se vozí v metru zadarmo, močí na ulici bez pokuty, znečistí komunikace výkaly a žebrá na mostě či v podchodech. Je to hold nová vysněná demokracie.

Pátek, 4. prosince 2020, 17:29Odpovědět

Josef Rejzek

U nás "v Kocourkově "v přímém přenosu:

Pátek, 4. prosince 2020, 17:14Odpovědět

Josef Rejzek

U nás "v Kocourkově "v přímém přenosu:

Pátek, 4. prosince 2020, 17:07Odpovědět

Muž přišel policisty poprosit, aby ho na zimu zavřeli do vězení. Už je tam.  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.