Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rychnovští policisté dopadli muže, kteří kradli v době nouzového stavu. Hrozí jim až 8 let vězení

Rychnovská kriminálka objasnila dva případy krádeží z doby nouzového stavu. V jednom případě šlo o muže, který nakradl věci za více jak 430 tisíc korun. Druhý zloděj způsobil škodu přesahující 30 tisíc korun. Oba si můžou za své činy odpykat až 8 let za mřížemi.

Kromě toho, že kriminalisté případy objasnili, zajistili i tři odcizené dopravní prostředky, které se vrátily zpátky ke svým majitelům.

V jednom z případů figuroval dvaapadesátiletý muž z Moravy, který přijížděl na Rychnovsko a Svitavsko vlakem nebo autobusem. Vytipoval si garáže, které nebyly uzamčené nebo byly zajištěné jen visacím zámkem.

Majitelé poškozených objektů mu krádež často ještě usnadnili tím, že ve svých motorových vozidlech ponechali klíčky. Muž pak usedl za volant nebo řídítka a odjel. Rozhodně to ale nebyl žádný troškař. Od března do srpna letošního roku odcizil osobní auto, motocykl, motorkářské boty a přilbu, elektrokolo, pivní sudy, plastový cestovní box na auto a nosiče na kola. Škoda se souká na více jak 430 tisíc korun.

Rychnovským kriminalistům se podařilo nejen muže vypátrat a poté mu sdělit obvinění, ale i všechny tři odcizené dopravní prostředky zajistit a po nezbytných úkonech předat zpět svým majitelům,“ řekla policejní mluvčí Alena Kacálková.

Terčem krádeží se staly myslivecké fotopasti


Na jaře "úřadoval“ jednatřicetiletý muž z Rychnovska v lesích v regionu. Do hledáčku se mu dostaly fotopasti mysliveckých společností. Zařízení, umístěná ve více než třímetrové výšce, si vytipoval a cestu k nim si vytvořil našroubováním kovových vrutů do kmene stromů.

Společně s technikou se zhostil i jejího příslušenství. Bral i plastové sudy, které sloužily jako krmítka pro zvěř. Způsobená škoda přesahuje částku 30 tisíc korun.

„Oba obvinění, osoby policii dobře známé, trestnou činnost prováděli v době vyhlášení nouzového stavu. Za zločin krádeže proto oběma mužům, stíhaným na svobodě, hrozí nepodmíněný trest v délce trvání 2 až 8 let,“ doplnila Kacálková.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, nouzový stav, muži, obvinění, krádež, motorová vozidla, fotopast, Rychnovsko, okres Rychnov nad Kněžnou, Morava, okres Svitavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychnovští policisté dopadli muže, kteří kradli v době nouzového stavu. Hrozí jim až 8 let vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.