Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Muž půjde už po dvacáté k soudu. Krádežemi si zajistil ubytování až na 8 let

V životopisu 47letého muže z Hradce Králové, by se dozajista vyjímal jeho netradiční koníček. Tím jsou krádeže. I proto teď čelí obvinění. Během 2,5 měsíce kradl hned ve čtyřech drogeriích. Zlíbily se mu pleťové a fixační krémy, holící strojek rovnou i s hlavicemi. Teď je ve vazbě a hrozí mu až osm let za mřížemi.

Svými krádežemi za poslední měsíce napáchal sice škodu za 5 tisíc korun, jenže to nebylo poprvé, co svůj koníček provozoval. Policisté z evidencí zjistili, že muž má v rejstříku trestů již celkem 19 záznamů převážně za majetkovou trestnou činnost a že naposledy brány vězení opustil v polovině loňského prosince,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Poprvé byl odsouzen ve svých necelých dvaadvaceti letech a ve vězení měl strávit více jak 15,5 roku. V krádežích ale pokračoval a dvou se dopustil právě i v době nouzového stavu. Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. „Soudce návrhu vyhověl a muž je od soboty stíhán vazebně. Recidivistovi, u kterého je prý kradení koníčkem, nyní hrozí až osmileté vězení,“ dodává Kormošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, krádež, nouzový stav, vazba, hobby, Hradec Králové, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž půjde už po dvacáté k soudu. Krádežemi si zajistil ubytování až na 8 let  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.