Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič nadýchal dvě promile, spolujezdec se tak pokusil uplatit policisty tisícovkou. Hrozí mu šest let

2,03 promile alkoholu nadýchal řidič osobního auta Škoda Felicie ve Vrchlabí. Hlídka ho zastavila kvůli jeho podezřelé jízdě. Ve vozidel jeli čtyři cizinci, kterým policisté zkontrolovali doklady. V tu chvíli začal jeden z nich policii nabízet úplatek. Tím celou situaci sobě i kamarádům zkomplikoval.

„Řidič jel směrem na Valteřice a dále odbočil do obce Horní Branná, kde ho policisté dostihli a pomocí majáků s nápisem stop zastavili,“ popisuje mluvčí policie Lukáš Vincenc. S třiadvacetiletým řidičem policie provedla dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní s výsledkem 2,03 promile v dechu. 

Cizinci tak pravděpodobně začali zmatkovat a pokusili se celou situaci zamést pod koberec. S úplatkem však neuspěli. „Tisíc korun za co? Tisíc korun za to, že z toho nic nebude,“ zní ve videu, které natočil jeden s policistů při dopravní kontrole. Nakonec se měla částka vyšplhat až na pět tisíc korun. 

„Policisté následně oba muže zadrželi pro podezření ze spáchání trestných činů a skončili v policejní cele,“ dodává Vincenc. 

Úplatek celou situaci zkomplikoval

Třiadvacetiletý řidič je nyní podezřený z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a soudce Okresního soudu v Trutnově mu nařídil zaplatit pokutu ve výši 30 tisíc korun. Navíc má na tři roky zakázané řízení. 

Spolujezdec, který nabízel úplatek je na tom daleko hůř. Osmadvacetiletého cizince vyšetřují kriminalisté. Je trestně stíhán a obviněn z trestného činu podplácení. Okresní soud v Trutnově mu zakázal vycestovat z České republiky a v případě odsouzení mu hrozí až šest let vězení. Stíhán je na svobodě. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, úplatek, hlídka, Vrchlabí, trestný čin, cela, vězení, zákaz řízení, promile, řidič, Horní Branná, Valteřice, Okresní soud v Trutnově, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nadýchal dvě promile, spolujezdec se tak pokusil uplatit policisty tisícovkou. Hrozí mu šest let  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.