Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Domov U Biřičky je bez koronaviru, při nejnovějším testování byli všichni negativní

Domov U Biřičky ukončil karanténu. Momentálně tu nežije ani nepracuje nikdo pozitivní na koronavirus. Domov dál pokračuje v pravidelném testování.

Zatím poslední antigenní testování v Domově U Biřičky v Hradci Králové dopadlo nejlépe, jak mohlo. Ani jeden test mezi klienty i mezi personálem nevyšel pozitivně. Domov proto ukončil karanténu.

Otázkou zůstává, jak to bude s návštěvami o Vánocích. Ředitelka Domova U Biřičky a místopředsedkyně Asociace poskytovatelů sociálních služeb Daniela Lusková zdůrazňuje, že advent je psychicky velmi náročné období pro klienty i jejich blízké. Navrhuje proto testování návštěv.  „Testování je de facto za mě v tuto chvíli jediná metoda, nejúčinnější a vhodná i pro skupinu příbuzných. Bylo by to výrazné ulehčení těchto přísných kritérií pro vstup do zařízení. Pakliže by bylo možné návštěvy při vstupu testovat, zjistíme přibližně se 70procentní pravděpodobností, že člověk není nakažen, a tím pádem se po domově může pohybovat vcelku libovolně. Nemusíme řešit dvoumetrové rozestupy, lidé se mohou obejmout,“ uvedla Lusková pro CNN Prima News.

Začátkem měsíce U Biřičky bojovala s covidem čtvrtina klientů. „Průběh nemoci se daří řídit tak, aby zařízením procházela pozvolna, byl zajištěn dostatek kvalifikovaného i náhradního personálu a péče pro dámy a pány byla zajištěna v nejvyšší možné míře. Organizační opatření, izolace nemocných a ochranné pomůcky jsou dostatečně účinné,“ napsala tehdy Lusková na Facebookových stránkách domova. 

Ohodnoť článek

Foto Facebookový profil Domova U Biřičky

Štítky Domov U Biřičky, domov důchodců, koronavirus, Hradec Králové, testování, Vánoce, COVID-19, domov, Daniela Lusková, návštěva, advent, Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov U Biřičky je bez koronaviru, při nejnovějším testování byli všichni negativní  |  Koronavirus  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.