Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Značkové oblečení, nalakované nehty a dokonce i ajfoun. Tohle že je uprchlík?

„Oni si klidně přijedou v BMW! Kdo z nás to má? Taky mají značkové oblečení a ženské nalakované nehty. A dokonce jsem i viděla takovou, co měla umělé řasy. A ještě mají vstup do zoo za korunu!“ Jak by měl podle Čechů vypadat správný uprchlík?

Prvotní šok z války na Ukrajině a nevídanou vlnu solidarity začíná u řady lidí vystřídávat rozhořčení. Co na tom, že ti lidé mají možná rozbombardovaný dům, manžely a otce na frontě a dost možná se nebudou mít ani kam a za kým vrátit. My zase máme drahý benzín, tak co.

Českým internetem se pomalu plíží tetička Závist. Rozhořčené komentáře poukazují na to, že uprchlíci z Ukrajiny nejsou dost otrhaní, špinaví a vůbec, vypadají úplně normálně. Zřejmě by bylo pro klid ve společnosti lepší, pokud by prchající rodina přijela v Žiguliku nebo rovnou v povoze taženém koňmi.

Naštěstí jde o menšinové názory. Ale jak to tak bývá, právě ty jsou často nejvíc hlasité. Jistě, v každé skupině se najdou nevděčníci a příběhy o nich se internetem šíří jako lavina – ať už jsou skutečné, překroucené nebo zcela vymyšlené. Ale vyhněme se paušalizaci.

Nechtěla bych vědět, jakou pověst by měli Češi, pokud by museli nedej bože uprchnout do zahraničí. Umíte si představit ten povyk, pokud by Čech dostal na spaní matraci v tělocvičně, zatímco jeho soused by nalezl útočiště ve čtyřhvězdičkovém hotelu? Doufám, že to nikdy nebudeme muset zjistit.

Ještě větší průšvih je, pokud se ve skupině s válečnými migranty objeví někdo, kdo nemá dokonale alabastrovou pleť. Světe div se, na čtyřiačtyřicetimilionové Ukrajině žijí nebo studují i nějací černoši.

Bránili jsme se zuby nehty muslimským uprchlíkům ze Sýrie, protože jsou až moc odlišní, zvyklí na jinou kulturu. Teď tu máme migranty, kteří jsou zase až moc kulturně i lidsky stejní jako my. Měli by mít aspoň horší auta, ženské by se mohly trochu rozcuchat a hlavně si odlakovat ty provokativně rudé nehty. Copak takhle vypadá válečný uprchlík?

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Polícia SR

Štítky uprchlíci, Ukrajina, válka, běženci, pomoc, Ukrajinci, závist, Češi, komentář, uprchlík, nehty, BMW, ruská invaze na Ukrajinu, Sýrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drahomíra Zelinková

Lidi jsou různé, kolem mě bydlí češi a moc je nezajímá domovní řád, třískají dveřmi, že se dům otřásá i když mají zevnitř kliku nebo provádějí řemeslné práce o víkendu a nad hlavou mi třeba půl dne klepou, bouchají nebo vykřikují , bezohlednost vládne
---------- Původní e-mail ----------

Čtvrtek, 21. dubna 2022, 11:19Odpovědět

Josef Čeřen

Živě si představuji všechny ty Čechy (uprchlíky) bez mobilu v šusťákovce a v sandálech s ponožkama ????????

Středa, 20. dubna 2022, 20:32Odpovědět

Lucie Mračk

Bydlíme z manželem v Praze . Na patře kde máme účetní kancelář bydlí tito uprchlíci. Ano chápu že utekli před válkou,ale měli by se také umět chovat. Takový bordel v baráku jsem nezažila. Když jim člověk chce vysvětlit že jsou zde kanceláře aby se zrušili. Tak to vám řeknou klidně že jsou uprchlíci a že jsou pod ochrannou státu. No tak pardon. Toto je opravdu jednání...

Středa, 20. dubna 2022, 16:11Odpovědět

IVAN FILIPEC

Oblast bojů nebo možného ohrožení SPZ - BB,AH,AP,BT,AX,BI,AE,BE,BH

Středa, 20. dubna 2022, 10:54Odpovědět

IVAN FILIPEC

SPZ - BC,AC,AO,BK, BO,AT oblast nebojů a ohrožení.

Středa, 20. dubna 2022, 10:51Odpovědět

IVAN FILIPEC

Oni jsou z 90 % uprchlíci ze západních oblastí, kde se nebojuje - jsou to SPZ -

Středa, 20. dubna 2022, 10:49Odpovědět

Drahomíra Zelinková

Přejme jim, že do nedávna na tom byli podobně jako my, u nás i tak to budou mít těžké, začlenit se atd., za 5000,-- Kč si moc neužijí

Středa, 20. dubna 2022, 10:43Odpovědět

Bára Antonová

Fi Ochozská...vy jste tak hloupá,že to se jen tak nevidí...no,aspoň jsem se pobavila

Středa, 20. dubna 2022, 10:01Odpovědět

Miloslav Drábek

Není normální,aby 17cti leté děti odmítly ubytování, když nebudou mít svůj pokoj se sociálním zařízením, v kapse měly 30000 Kč a zlatou kartu a ráno se nechaly odvézt taxíkem údajně do Polska ke známým za lepším ubytováním.Toto je svědectví zaměstnankyně jednoho Klokánku.Už by konečně mohli všichni prozřít,o co tu vlastně jde.Je to pozvolná likvidace EU, vymyšlená za oceánem.

Středa, 20. dubna 2022, 09:47Odpovědět

IVAN FILIPEC

Podívejte se na SPZ a zjistíte více, válkou zasažené a ohrožené oblasti mají SPZ -

Středa, 20. dubna 2022, 09:38Odpovědět

Stanislav Indruch

Tak, a to je typické škatulkování. Jsi (byl jsi) bohatý, mazej zpátky, to, že těm lidem kromě toho auťáku, těch hader a toho IPhone skoro nic jiného nezůstalo, nám nějak nedochází. A pokud mají konta v západních bankách, tak nebudou stát fronty na pracáku, aby vydyndali od státu nějaké chechtáky. To jsou Ukrajinci, ne Češi (My bychom tu frontu stáli, popíjeli by kořalku na zahřátí, nadávali bychom, jak se to vleče a těch 5000,- bychom si vzali jako přilepšení - přece blbý kdo dává, blbější, kdo nebere). Ale ti lidé z Ukrajiny zpravidla ta zahraniční konta nemají. To měli udělat co? Před odjezdem nechat BMW tam, sehnat si otřískaného Žigulíka, nebo přijít pěšky? Také byste zdrhali před válkou s tím, co byste měli, snažili se, pokud by to šlo, toho nabalit co nejvíce a to nejcennější, prdelka by vám přitom strachy stříhala osmičku drát a určitě byste si v tisku té země, kam byste utekli s radostí četli o tom, že byste měli jet nejbližším vlakem zpátky apod. Nevím, jestli ti lidé, co tady tyto zvratky uveřejňují jsou tak blbí, nebo je to zvrácený smysl pro humor. Ale spíš se přikláním k tomu prvnímu.

Středa, 20. dubna 2022, 08:39Odpovědět

Lukas Prousek

Poslat na vlak a zpátky domů chudáčky, akorát bordel tady delaj.

Středa, 20. dubna 2022, 06:49Odpovědět

Pinno Britt

A světe div se oni to nejsou jen Ukrajinci, jak to bylo s těmi migranty z Afriky? Jen si vzpomeňte , adidasky a mobily s nakousnutým jablkem. Prostě si už Češi musí uvědomit, že je něco špatně a že i ty rozvojové země jsou na tom mnohem lépe než my. A můžeme začít, třeba tím čím se necháváme krmit od médií, jak to bylo nedávno, že Češi mají největší důchody na světě....., když se zdražovali vajíčka a máslo, prý se zdražuje v celé EU, potom dalo pár lidí fotky s cenami jinde v EU a ejhle všude levnější, než v Čr . A něco podobné nyní s PHM, všude to šlo zlevnit, jen v čr to prý jde jen o 1,50 Kč, divné a tak je to se vším. Dříve se stály fronty na banány, dnes stojíte na odborné vyšetření, nebo na zubaře. Takže závidět jiným, že se nenechají zmanipulovat hloupými frázemi o svobodě a demokracii, která končí v momentě, kdy napíšete co si myslíte. A vlastně celý ten podvod na lidi od 89 roku. Lidi by se už měli probudit a ne závidět. I ti Afričtí utečenci viděli v Češích jen žebráky a zloděje. A to už je na zamyšlení.

Středa, 20. dubna 2022, 05:19Odpovědět

Katka Rybová

znám paní která přijela vlastním SUV a (NEZÁVIDÍM NENÍ CO)s manželem kterému je 60 a 2 děti doma měly 4 obchody jezdily na dovolenou každý rok a teď má jen to SUV v něm věci co se vešly a celoživotní dílo v troskách doslova a těmhle lidem někdo závidí co že musí začít znova ať už tady nebo doma nemaj nic jo to auto

Úterý, 19. dubna 2022, 21:06Odpovědět

Tereza Holtzerová

Jako člověk, který má zkušenosti s hledáním práce v zahraničí musím říct, že vizáž byla při hledání práce velice až životně důležitá. Vůbec se jim nedivím, že se chtějí primárně upravit. Spíš nechápu, že to někdo nechápe.

Úterý, 19. dubna 2022, 20:30Odpovědět

Milan Tomica

Já můžu říct jediné,mají pravdu ti,kteří říkají,že jim to tady patří.Kdo neviděl nevěří

Úterý, 19. dubna 2022, 19:26Odpovědět

Fi Ochozská

Paní Bára Antonová má slovní průjem. Je to jen pouhá ovce kremelských dezinformací, zmanipulovaná ruskými trolly. Ale i takoví lidé žijí mezi námi. Naštěstí mentální impotence není nakažlivá, tak se nemusíme bát, že to tu od ní chytneme.

Úterý, 19. dubna 2022, 17:59Odpovědět

Bára Antonová

Vážená paní Lášková ....slovo kráva jsem použila pouze proto,že jsem reagovala na komentář pana Richarda...jestli si myslíte,že já jsem hrubá, přečtěte si ten jeho ..to budete koukat!

Úterý, 19. dubna 2022, 17:17Odpovědět

Josef Zušťák St

Myslím že je to ubohost takto pomlouvat válečné uprchlíky.Jsou to lidé jako my.Jsou mezi nimi jak bohatí tak chudší i ti nejchudší.Každý ale má nějaký majetek a tak si vzali na cestu co mohli.Někteří jeli auty jiní museli pěšky.Kdyby jsme utíkali takto my tak by jsme si vzali co by v tom fofru šlo.Do teďka ti lidé žili tak jak mohli.U nás také mají lidé auta,značkové oblečení drahé telefony a také tu jsou tací co auta nemají ani drahý telefon,ani značkové oblečení prostě každý má to na co má.Měl by si každý uvědomit že tito uprchlíci mají v autech jíní v igeliktách celý svůj život.Já za mě bych nechtěl být v jejich situaci ani vteřinu.Spousta se ani nebude mít kam vrátit !!!!!!!!!!!

Úterý, 19. dubna 2022, 17:08Odpovědět

Adam Bayer

Evidentně to každý vidíme jinak, ale částečně i chápu Váš postoj. Nicméně já jsem toho názoru, že každý by měl mít příležitost na důstojný život. To jak s ní naloží je na každém z nás. A postarat se o někoho kdo utíká před válkou beru jako věnování příležitosti. Určitě nikoho nechci krmit, ale naopak ho naučit rybařit. To co píšete za příklady je politováníhodné, ale děje se to všude ve světě. Těm Ukrajincům ty byty nikdo nedá a časem se budou muset vystěhovat anebo si na nájem vydělat. Nájem, který bude určen tržně, stejně jako pro matku samoživitelku, důchodce anebo Vaši Ruskou ženu, kterou tímto zdravím. Stále se bavíme o přechodném řešení a krizové situaci. A v krizi je potřeba jednat a né čekat. Takže za mě tak.

Úterý, 19. dubna 2022, 16:08Odpovědět

KOMENTÁŘ: Značkové oblečení, nalakované nehty a dokonce i ajfoun. Tohle že je uprchlík?  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.