Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Stavba nemocnice v Náchodě je u konce. Podívejte se na nejmodernější operační sály v republice

Po 27 měsících dnes oficiálně skončila stavba dvou nových pavilonů v areálu nemocnice v Náchodě. Za 1,4 miliardy korun zde vyrostl areál dvou budov, které patří mezi nejmodernější v České republice. Pro pacienty začnou fungovat na začátku příštího roku. Pojďte se z Hradeckou Drbnou podívat do nových prostor, na operační sály a heliport.

Pavilony J a K stojí na ploše o rozloze 21 305 metrů čtverečních.

„Dnes jsme oficiálně dokončili stavbu nemocnice, která bude sloužit víc než 200 tisícům pacientů. Doufám, že se nová oddělení stanou špičkovou nemocnicí,“ řekl dnes dopoledne ředitel nemocnice Jan Mach.

Hned po přestřižení pásky a oficiálním ukončení stavby následovala prohlídka pavilonů. V galerii níže uvidíte nejmodernější sály, oddělení JIP, porodnici s výhledem na zámek nebo heliport. Dokončená je prozatím pouze stavba budovy. Do konce roku je třeba pavilony vybavit.

GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě

Pátek, 18. září 2020, 13:37

GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě
GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě

„Pavilon K bude sloužit jako centrální budova, kde se pacientům dostane vyšetření a kde bude probíhat veškerá operativa. Následnou péči pak zajistí pavilon J s kapacitou až 150 lůžek,“ řekl náměstek hejtmana Aleš Cabicar (TOP 09). Do pavilonu K se po skončení zkušebního provozu přestěhuje dětské oddělení, porodnice, ARO a JIP, operační sály a všechny zobrazovací metody. V pavilonu J se bude nacházet ortopedie, chirurgie, gynekologie a porodnice.

Stavba dvou nových pavilonů je největší investicí Královéhradeckého kraje v historii. První etapa vyšla na 1,4 miliardy korun. Dalších 400 milionů bude třeba zaplatit za vybavení obou budov. V rámci druhé etapy se počítá se stavbou dalšího pavilonu.

Nemocnice v Náchodě je největším zdravotnickým zařízením, které Královehradecký kraj spravuje. Největší nemocnicí v regionu zůstává ta v Hradci Králové.

Stavba se dlouhá léta nedařila

Královéhradecký kraj na stavbu nemocnice v Náchodě vypsal celkem čtyři tendry. Ten první už v březnu roku 2012. O dva měsíce později ho zrušil. Podobně dopadl i druhý tendr, ten byl vypsán o tři roky později. Třetí soutěž zrušilo vedení kraje v prosinci 2017. V pořadí čtvrtý tendr se vypsal 1. srpna 2017, ten se nakonec podařilo dotáhnout do konce.

Královéhradecký kraj ke čtvrtému tendru obdržel celkem tři nabídky. Výběrové řízení vyhrála ta s nejnižší cenou, tedy 1,344 milionu korun. Tu nabídlo uskupení firem Geosan Group a BAK stavební společnost.

„Naposledy jsem tady byl při zahájení stavby. Teď koukám, jak je to obrovské. Nemocnici jsme ještě nestavěli, ale myslím si, že se povedla,“ řekl dnes ředitel společnosti BAK Radek Mrázek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, Náchod, stavba, pavilon, operační, sál, galerie, foto, návštěva, heliport, lůžka, otevření, páska, operační sál, Česko, Drbna.cz, Královéhradecký kraj, Jan Mach, Aleš Cabicar, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Stavba nemocnice v Náchodě je u konce. Podívejte se na nejmodernější operační sály v republice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.