Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Všechny testy na koronavir v domově důchodců U Biřičky jsou negativní

Testy na koronavir byly u všech 90 pracovníků a klientů z krajského domova důchodců Domov U Biřičky v Hradci Králové negativní. Karanténa by tak mohla být ukončena. Včera se odběry se týkaly 56 klientů a 34 zaměstnanců.

Jednalo se o druhou vlnu testování poté, co bylo 11. srpna u jedné pracovnice domova zjištěno onemocnění koronavirem. Domov U Biřičky je největší zařízení svého druhu v Královéhradeckém kraji. Je v něm přibližně 330 klientů a přes 200 pracovníků.

„Nákaza se dál nerozšířila. Situaci se podařilo zvládnout díky disciplíně pracovníků i klientů domova a přijatými opatřeními," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD). Návštěvy by mohly být povoleny opět od 1. září. Organizovaly by se prostřednictvím rezervačního systému.

Krátce po zjištění nákazy prošlo v první vlně testováním 83 lidí. Vše s negativním výsledkem. Královéhradecký kraj je i nadále jedním z nejméně zasažených regionů v republice. Lépe na tom je už jen Jihočeský kraj. Vyplývá to ze zveřejněných dat ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky koronavir, negativní návštěvy, domov důchodců, U Biřičky, Hradec Králové, testy, COVID-19, Domov U Biřičky, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, ČSSD, Jihočeský kraj, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny testy na koronavir v domově důchodců U Biřičky jsou negativní  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.