Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji přibyl počet lidí s koronavirem, jeden člověk zemřel

Od pátku do včerejšího odpoledne přibylo v Královéhradeckém kraji třináct případů onemocnění koronavirem. Celkem hygienici evidují od začátku epidemie 463 nakažených. Jeden člověk, který onemocněl koronavirem zemřel. V kraji s touto nemocí dosud zemřelo 5 lidí.

Počet aktivních případů v Královéhradeckém kraji od pátku vzrostl o 4 na 124. Stoupl ale i počet uzdravených, a to o 8 na 334. Vyplývá to ze zveřejněných dat Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

Nejvíce nemocných bylo ke včerejšímu odpoledni v okrese Hradec Králové, a to dvaapadesát. Na Rychnovsku a Náchodsku bylo nemocných shodně po sedmadvaceti. V okrese Jičín je evidováno dvanáct nemocných a na Trutnovsku 6.

Podle ministerstva zdravotnictví, které při evidenci případů používá jinou metodiku než krajští hygienici, bylo od začátku pandemie v kraji do včerejších 18. hodin zjištěno 494 potvrzených případů covidu-19.

Do současné doby bylo v kraji podle ministerstva zjištěno 89,55 případu nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. V kraji se v poslední době potvrdila nákaza v několika firmách a institucích. Mezi nimi byly i dva domovy důchodců. Komunitní šíření nákazy se ale nepotvrdilo. Vždy šlo o jednotlivce a kontakty se podařilo vytrasovat.

Podle takzvaného semaforu, který je aktualizován jednou týdně k pondělnímu dni, bylo všech pět okresů Královéhradeckého kraje v bílé kategorii, tedy bez rizika.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koronavir, nemocnost, Královéhradecký kraj, případ, smrt, ČR, hygiena, COVID-19, infekční onemocnění, Hradec Králové, Krajská hygienická stanice, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod, Jičín, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji přibyl počet lidí s koronavirem, jeden člověk zemřel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.