Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Na koronavirus se ode dneška nově testuje i v nemocnicích v Jičíně a Dvoře Králové

Všichni, kdo dostanou doporučení od lékaře k otestování na koronavirus, mohou ode dneška nově i do Městské nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem a Oblastní nemocnice v Jičíně. Testovací místa budou v areálech dostupná vždy ve všední dny od 8:00 do 12:00.

K testování, budou jezdit pacienti s potřebným doporučením v režimu drive-in. Je tedy potřeba, aby do stanů přijížděli s vlastním autem a během vyšetření nevystupovali. „Zdravotníci přes okénko vozu odeberou stěry ze sliznic. Pacienti, kteří nemohou využít vlastní vozidlo, mohou stále využít možnost domácího odběru,“ říká Lucie Chytilová, mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.

Kromě dvorské nemocnice, se spouští testování i v Oblastní nemocnici v Jičíně. Provoz se také znovu obnoví i v testovacím stanu trutnovské nemocnice. Nadále fungují i testovací místa v nemocnicích v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou.

"Tímto krokem máme plošně vykryté celé území Královéhradeckého kraje a můžeme tak maximálně vykrýt nutnost vyšetření všech indikovaných občanů. Nejdražší veličinou je nyní pro nás čas, a proto jsme zkrátili časovou dostupnost vyšetření na nejnižší možnou míru odpovídající našim maximálním možnostem,“ řekl k rozšíření počtu odběrných míst náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Aleš Cabicar.

K otestování na Covid-19, mohou přijet na všechna místa od 8:00 do 12:00 jen pacienti, kteří byli k vyšetření posláni lékařem nebo Krajskou hygienickou stanicí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KNL

Štítky koronavirus, Dvůr Králové nad Labem, Jičín, nemocnice, testování, COVID-19, Městská nemocnice Dvůr Králové, Královéhradecký kraj, Aleš Cabicar, Krajská hygienická stanice, Náchod, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koronavirus se ode dneška nově testuje i v nemocnicích v Jičíně a Dvoře Králové  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.