Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice hradeckého kraje budou mít až 66 lůžek pro lidi s koronavirem

Nemocnice Královéhradeckého kraje v Náchodě, Jičíně, Trutnově a Dvoře Králové nad Labem budou mít na zvláštních odděleních k dispozici až 66 lůžek pro pacienty s nemocí COVID-19. V Jičíně, Náchodě a Trutnově již jsou improvizovaná infekční oddělení zřízena. Od zítřejšího dne, začne lidi s podezřením na nákazu testovat nemocnice v Trutnově.

Kraj se zřízením zvláštních oddělení v nemocnicích připravuje na situaci, kdy epidemie nabere větších rozměrů. S přípravou lůžek pro nemocné s COVID-19 kraj začal ještě před tím, než to ve čtvrtek nemocnicím s lůžkovou akutní péčí nařídila vláda.

Nemocnice Jičín již má pro nemocné s COVID-19 zřízeno 19 lůžek, nemocnice Náchod 15 lůžek a nemocnice Trutnov deset lůžek s možností zvýšit kapacitu na 23 lůžek. V nemocnici Dvůr Králové zdravotníci připravují oddělení s devíti lůžky. "Nemocnice Rychnov nad Kněžnou, která spadá pod Náchod, je dle potřeby připravena poskytnout lůžka na interně," řekla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Krajské nemocnice disponují přibližně 50 takzvanými ventilovanými lůžky, což ale neznamená, že všechna by se dala použít pro nemocné s COVID-19. "Nemocnice Jičín, Náchod, Trutnov nabízí poskytnutí ventilačních lůžek v řádu jednotek, které musí splnit podmínku, že budou izolovaná," uvedla mluvčí.

Nemocnice Trutnov již obdržela testovací sety a od čtvrtka dělá zkušební testy. Ostrý provoz testování začne v pondělí s 50 testy denně. Zatím testování v kraji dělá jen hradecká fakultní nemocnice. Ta má také jediné stálé lůžkové zařízení pro infekčně nemocné v kraji, a to s kapacitou až 100 lůžek.

Hygienici v pátek dopoledne oznámili, že počet nakažených novým koronavirem v Královéhradeckém kraji zůstal na 14. U všech je průběh onemocnění mírný.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, COVID-19, Trutnov, Náchod, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Oblastní nemocnice Náchod, Nemocnice Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice hradeckého kraje budou mít až 66 lůžek pro lidi s koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.