Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Jičíně bude mít nový vjezd a lékárnu za 36 milionů korun

V krajské Oblastní nemocnici Jičín by měl do podzimu 2020 stát nový objekt vjezdu do nemocnice a lékárny. Stavba za 35,7 milionu korun bez DPH zřejmě začne do konce prázdnin, stavět bude společnost HSF System SK z Žiliny. Po dokončení vrátnice a lékárny chce kraj v nemocnici zahájit půlmiliardovou investici do nového víceúčelového pavilonu s odděleními pro pacienty z dialýzy, onkologie a interny.

Současný vjezd s vrátnicí již provozu nemocnice nevyhovuje. Stavbaři vrátnici zboří a na jejím místě postaví nový objekt i s lékárnou, která zatím v nemocnici není. Lékárna bude mít dvě výdejní místa. Jedno bude pro nemocnici a druhé pro veřejnost, které bude přístupné z areálu nemocnice i z ulice.

Rozšíření příjezdu

„Projekt počítá s rozšířením průjezdu, který není dostatečně široký pro hasičské a sanitní vozy. V plánu je i úprava zadního vjezdu do areálu pro rychlý příjezd požárních vozidel. Upraveno bude i zděné oplocení u vrátnice," řekl radní kraje pro investice a majetek Václav Řehoř (ODS).  

Soutěž na stavební firmu kraj vyhlásil v březnu. Obdržel tři nabídky, z nichž dvě vyřadil pro překročení maximálně přípustné nabídkové ceny. Vítězná slovenská společnost HSF System SK je dceřinou společností ostravské společnosti HSF System.

Cesta k vybudování pavilonu

Dokončením stavby vjezdu a lékárny se podle Řehoře otevře cesta k vybudování pavilonu, který vznikne na místě zchátralé a uzavřené bývalé interny. Původní objekt stavbaři strhnou. V novém pavilonu budou i laboratoře a magnetická rezonance.

Současnou největší investicí kraje ve zdravotnictví je přestavba Oblastní nemocnice v Náchodě za 1,344 miliardy korun bez DPH zahájená loni v dubnu. Staví se za plného provozu nemocnice. Hotovo by mělo být v polovině roku 2020.

Autoři | Foto Nemocnice Jičín

Štítky nemocnice, Královéhradecký kraj, Jičín, pavilon, investice, Oblastní nemocnice Jičín, Žilina, Václav Řehoř, ODS, HSF System

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jičíně bude mít nový vjezd a lékárnu za 36 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.