Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zápis dětí do prvních tříd bude online i v Trutnově. Rodičům je k dispozici sedm škol

S ohledem na současnou pandemickou situaci budou zápisy dětí do prvních tříd probíhat online i v Trutnově. Zápis do nového školního roku se bude na všech základních školách konat od 1. do 16. dubna. Rodiče v Trutnově budou muset využít online aplikaci na webech jednotlivých základních škol.

Zápis do prvních tříd základních škol se týká především dětí narozených od září 2014 do srpna 2015 a dětí s odkladem povinné školní docházky z loňského roku. Město Trutnov spravuje celkem sedm základních škol. Rodiče své dítě mohou přihlásit do kterékoli z nich. 

„V rámci zápisu do prvního ročníku základního vzdělávání jsou ředitelé základních škol povinni přednostně přijmout žáky s místem trvalého pobytu v příslušném školském obvodu,“ upozorňuje mluvčí radnice v Trutnově Michaela Dědková.  

Online zápis dětí se bude konat vždy na webovkách základní školy, do které rodič dítě hlásí. Samotný systém bude přístupný až od začátku dubna.  

Seznam škol zřizované městem Trutnov:  

Zápis k předškolnímu vzdělání  

Zápis dětí do mateřské školy se uskuteční už od 3. do 12. května. V tomto případě si rodiče způsob zápisu mohou vybrat. Distanční zápis nabízí možnost odevzdat přihlášku buď pomocí datové schránky, e-mailem, vhozením do poštovní schránky nebo ji poslat poštou. Společně s přihláškou je třeba poslat i kopii rodného listu.  

Pokud rodič vybere prezenční formu, může přihlášku odevzdat. To bude možné 6. a 7. května vždy od 10:00 do 14:00 v kanceláři mateřské školy. V tomto případě je třeba dodržet všechna platná hygienická opatření a použít respirátor minimální třídy FFP2. 

Společně s přihláškou do mateřské školy (kterou rodiče najdou na webu) je třeba nechat si vystavit potvrzení o očkování. To rodiče vyřídí u pediatra. „V případě zdravotního postižení dítěte je potřeba dodat k žádosti i vyjádření školského poradenského zařízení,“ dodává Dědková.  

V letošním roce se v Trutnově otevírá třída s tzv. Montessori vzděláváním, a to na pracovišti MŠ Komenského. „Jediným kritériem pro přijetí do této třídy bude zájem rodičů dítěte o Montessori filozofii, který ověříme ještě před zápisem při vzájemné komunikaci o tomto přístupu ke vzdělávání,“ vysvětluje Vladimíra Priputenová, ředitelka MŠ Trutnov. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky zápis, škola, školka, online, Trutnov, , pandemie, opatření, internet, distanční, prezenční, základní škola, mateřská škola, Mateřská škola Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápis dětí do prvních tříd bude online i v Trutnově. Rodičům je k dispozici sedm škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.