Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Práce na Základní škole Husova v Jičíně pokračují. Vyjdou celkem na devatenáct milionů korun

Na ZŠ Husova v Jičíně se práce nezastavily ani v průběhu podzimní vlny epidemie koronaviru. Probíhá v ní výstavba učeben, hotova už je rekonstrukce školního dvora. Kvůli vícenákladům schválila rada města dodatek ke smlouvě o dílo, který navyšuje cenu o skoro 1,447 milionu korun bez DPH. Celkové náklady jsou na téměř devatenácti milionech korun.

Vícepráce musely být provedeny poté, co se při odstranění staré svrchní vrstvy asfaltu na dvoře ukázalo, že je stavba v horším stavu, než se očekávalo. V havarijním stavu byla areálová kanalizace. Pokud by se nevyměnila, nový povrch by byl rychle poškozen. Při zemních pracích na parkovišti se zjistilo, že je tu nedostatečné únosné podloží. Aby nedocházelo k deformacím, bylo nutné provést nové podkladní vrstvy.

V hlavní budově se renovují stávající učebny fyziky a chemie. S tím souvisí i nákup nových učebních pomůcek a dalšího vybavení tříd.

Stavební práce probíhají na většině školního areálu. Týkají se také přístavby nad jídelnou, v jejímž podkroví vzniknou nové učebny pro výuku jazyků a přírodovědy. Rekonstruuje se školní dvůr a školní zahrada.

S financováním této investiční akce pomůže dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Pokryje zhruba tři čtvrtiny výdajů. Práce mají být dokončeny v průběhu roku 2021.  

Ohodnoť článek

Foto mujicin.cz

Štítky ZŠ Husova, Jičín, rekonstrukce, vzdělání, škola, 2021, učebna, dvůr, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na Základní škole Husova v Jičíně pokračují. Vyjdou celkem na devatenáct milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.