Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žákům a studentům dnes začalo volno, které vyhlásilo ministerstvo školství

Dnes začaly žákům a studentům základních a středních škol covidové prázdniny. Jde o dvoudenní volno, které vyhlásilo ministerstvo školství kvůli šíření nového typu koronaviru. Na prázdniny ve středu naváže státní svátek 28. října a podzimní prázdniny.

Celý týden se tak děti nebudou učit. Do současné doby probíhala distanční výuka, tedy výuka na dálku. Kvůli nepříznivé epidemické situaci není vyloučeno, že bude výuka na dálku pokračovat i v příštím týdnu.

I přesto, že mají děti volno podle vládních nařízení by neměly moc chodit ven. Podle ministra školství Roberta Plagy (ANO) by jim rodiče měli vysvětlit, že letošní prázdniny budou jiné než ty předchozí. Je potřeba dodržovat protiepidemická opatření.

Základní školy jsou uzavřeny od 14. září, účast na dálkovém vzdělání je povinné. První stupeň základních škol se měl podle původního vyjádření ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) otevřít opět 2. listopadu. Minulý týden ale připustil, že nebude možné závazek splnit. Situace se nelepší. Plaga tuto možnost připouštěl už dříve.

Podle obou ministrů by se mohli do lavic vrátit jen žáci prvních a druhých tříd. Dle názoru odborníků je pro tyto děti distanční výuka dlouhodobě nehodná. Podle Plagy by se při návratu do škol měly upřednostnit i závěrečné ročníky základních a středních škol, které čekají přijímací, maturitní či závěrečné zkoušky.

Pokud se podle premiéra Babiše nestane zázrak, vláda bude muset přitvrdit omezení

Pokud se nestane zázrak, vláda bude muset přitvrdit opatření proti šíření koronaviru, řekl premiér Andrej Babiš (ANO) ve videu zveřejněném na youtube. Znovu vyzval, aby lidé omezení dodržovali. Nynější opatření, která platí teprve od čtvrtka,...

Ohodnoť článek

Foto

Štítky základní škola, prázdniny, děti, volno, ČR, opatření, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Robert Plaga, ANO 2011, Roman Prymula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žákům a studentům dnes začalo volno, které vyhlásilo ministerstvo školství  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.