Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královéhradecký kraj bude spolupracovat s Krajským parlamentem dětí a mládeže. Je tak prvním krajem v republice

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje schválilo spolupráci s Krajským parlamentem dětí a mládeže. Je tak prvním krajem, který podobnou spolupráci v rámci republiky zkusí. Členové zastupitelstva se budou jednou měsíčně se studenty potkávat. Řešit se budou aktuální témata, kultura, sport i životní prostředí.

„Zajímá nás pohled mladé generace na řešení problémů a chceme také umožnit žákům a studentům, aby se naučili hájit své zájmy. Jsem přesvědčena, že tato spolupráce může být jednou z cest ke zlepšení atmosféry, řešení konkrétních problémů i zvýšení úrovně školní výuky v našem kraji,“ říká náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).

Vedení kraje se bude se studenty pravidelně na krajském úřadě potkávat. Vždy po půl roce si společně vyhodnotí stávající spolupráci a nastaví priority do dalšího půlroku. Královéhradecký kraj je tak prvním krajem, který takovouto formu spolupráce mezi orgány kraje a studentským parlamentem vytvořil.

Krajský parlament dětí a mládeže se tak bude zapojovat do diskuzí nad společensky významnými tématy. Společně se členy zastupitelstva budou navštěvovat jednotlivé instituce a besedy.

Parlament dětí a mládeže v kraji vznikl na začátku února tohoto roku. Předsedou byla zvolen Jan Štěpánek z hradeckého gymnázia Boženy Němcové. Nyní je třeba vytvořit čtyři komise – v oblasti vzdělání, životního prostředí, kultury a sportu.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Vodička

Štítky parlament, student, žák, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, jednání, spolupráce, memorandum, politika, Martina Berdychová, Východočeši, Božena Němcová, Jan Štěpánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj bude spolupracovat s Krajským parlamentem dětí a mládeže. Je tak prvním krajem v republice  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.