Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VOŠ a SPŠ v Rychnově prochází modernizací. Čeká ji druhá etapa

Částka 75 milionů korun poputuje na II. etapu modernizace Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Rychnově nad Kněžnou. Modernizace je uskutečněna v rámci projektu „Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu“.

„V listopadu 2017 se nám úspěšně podařilo dokončit I. etapu tohoto projektu v areálu školy U Stadionu, která prošla postupnou rekonstrukcí a modernizací areálu. Druhá etapa bude spočívat v rekonstrukci vnitřních i vnějších prostorů v areálu Na Jamách. Tato etapa by měla být zahájena v červnu letošního roku a ukončena v srpnu 2019,“ řekl radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.

V areálu Na Jamách bude zrekonstruován stávající administrativní objekt, původní vrátnice a dílny. Stavební práce zahrnují i dispoziční úpravy objektu administrativ, ale funkční využití rekonstruovaných prostorů školy se nemění, to zůstane zachováno. Práce zahrnují i nové rozvody elektřiny, vytápění, vzduchotechniky a další potřebné infrastruktury. Projekt obsahuje i modernizaci strojního a přístrojového vybavení v kovárně a dílnách, novou technologií bude vybavena i výdejní kuchyně. Dále budou zrekonstruovány zpevněné plochy celého areálu včetně vytvoření parkovacích míst pro osobní automobily, motocykly a stojany na jízdní kola. Vytvoří se místo pro kontejnery. Rekonstruovány budou i areálové inženýrské sítě, venkovní veřejné osvětlení a dešťová voda bude přes retenční nádrž vypouštěna do blízkého Jahodovského potoka. Vybuduje se také část nového oplocení.

„Tento projekt podpoří vyšší úroveň a kvalitu učňovského vzdělání. O absolventy všech technických oborů, které škola nabízí, je velký zájem, hlavně v automobilovém průmyslu,“ dodala náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Celkové finanční náklady v areálu Na Jamách se budou pohybovat kolem 75 milionů korun včetně DPH. Tato investice bude financována z programu Ministerstva financí ČR. Z 90 % pokryje náklady státní dotace, zbývajících 10 % uhradí Královéhradecký kraj ze svého rozpočtu.

Tisková zpráva | Foto vosrk.cz

Štítky modernizace, školství, dotace, rekonstrukce, Rychnov nad Kněžnou, projekt, Královéhradecký kraj, Kvasiny, Solnice, Václav Řehoř, Martina Berdychová, Ministerstvo financí České republiky, Jama, střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOŠ a SPŠ v Rychnově prochází modernizací. Čeká ji druhá etapa  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.