Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V hradeckém kraji se nakonec ke stávce učitelů připojí výrazně méně škol než se předpokládalo

V Královéhradeckém kraji podpoří středeční stávku učitelů různou formou přes 30 procent škol. Většina z nich, zůstane v omezeném provozu. Počty škol zapojené do stávky se mohou ještě změnit.

Ze středních škol zřizovaných krajem by se ke stávce mělo připojit 16 zařízení, z nich deset uzavřením a šest omezením provozu. "Osmačtyřicet škol zřizovaných krajem se ke stávce nepřipojí," uvedla dnes 14:30 mluvčí kraje Sylvie Velčovská.

Upozornila, že počty stávkujících krajských škol se mohou měnit. "Školy mají za povinnost informovat rodiče den předem. To mohou udělat i prostřednictvím webových stránek školy, jejich aplikací a podobně. Budovy škol zapojené do stávky budou označeny logem," dodala.

Třeba v Gymnáziu Jaroslava Žáka v Jaroměři bude stávkovat 27 učitelů z třiceti. "Tři kolegové se stávky neúčastní, takže jedna třída z dvanácti se bude učit," řekl ředitel Karel Hübner. Jaroměřské gymnázium navštěvuje přes 320 žáků.

Například ve stotisícovém Hradci Králové oznámili radnici uzavření tři městské základní školy - ZŠ Štefánikova, ZŠ SNP a ZŠ Bezručova. Posledně jmenovaná zachová v provozu školní jídelnu. "Mateřské školy zřizované městem budou všechny otevřené. Pokud se škola ke stávce připojuje vyjádřením podpory, ale zůstane otevřená, měly by být informace na desce, dveřích nebo třeba na internetových stránkách," uvedla mluvčí radnice Kateřina Šmídová. Město Hradec Králové zřizuje 17 základních škol a 33 mateřských škol.

Podle mluvčí náchodské radnice Niny Adlof se ke stávce v plném rozsahu připojí dvě základní školy, a to v Komenského ulici a na Plhově a také mateřská škola ve Vančurově ulici. "Tato zařízení zavřou a nebudou poskytovat dohled ani stravování," uvedla pro Adlof. Dvacetitisícový Náchod zřizuje šest základních a sedm mateřských škol.

V šestnáctitisícovém Jičíně mají být zcela uzavřeny ZŠ Poděbradova a ZŠ Husova, ostatní městské školy budou buď v běžném nebo omezeném provozu. "Mateřské školy, ZUŠ J. B. Foerstera a K-Klub, středisko volného času, budou ve standardním provozu," uvedl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

Naopak stávkovat se nebude na žádné škole zřizované městem v devítitisícových Hořicích na Jičínsku. Podle radnice s odkazem na zástupce škol žádný z jejich zaměstnanců neoznámil záměr zapojit se do celostátní stávky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, stávka, vláda, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, mateřská škola, radnice, Gymnázium Jaroslava Žáka, Hradec Králové, Josef Bohuslav Foerster, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji se nakonec ke stávce učitelů připojí výrazně méně škol než se předpokládalo  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.