Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Učitelky z Vrchlabí napsaly dětem vlastní učebnici, vypráví O dětech v městečku pod horami

Třeťáci ze základní školy na náměstí Míru ve Vrchlabí se budou tento školní rok učit z originálních učebnic, které pro ně napsaly jejich učitelky. Knížka vypráví o nich samotných – O dětech v městečku pod horami a má v žácích budovat vztah k rodnému městu.

„Představte si, že byste se svou paní učitelkou četli knihu, která by byla o dětech právě jako vy. Její hrdinové by chodili do školy, kde by prožívali stejná dobrodružství jako vy, a dokonce by žili ve vašem městě. Spolu s nimi byste objevovali místo, kde žijete, i jeho památky a blízké okolí,“ popisuje Eva Hrivnáková, vyučující na Základní škole náměstí Míru ve Vrchlabí.

Současní třeťáci vrchlabských základních takovou knížku mají – a nejen knížku, dokonce i pracovní sešit, který pro ně vytvořily Jitka Kletvíková a Jana Vítová, učitelky ze Základní školy náměstí Míru.  

Knížka vypráví o dívce, která se přistěhuje do Vrchlabí. Děti pak sledují její příhody ze školy i volného času. Vše se přitom odehrává v kulisách města, které samy velmi dobře znají.

S učebnicí s názvem „O dětech v městečku pod horami“ budou třeťáci pracovat od září až do Vánoc, postupně budou knížku dotvářet svými obrázky, nebudou tedy pouze pasivními konzumenty příběhu. Zároveň budou vyplňovat pracovní sešit „Můj průvodce Vrchlabím“, který slouží jako podklad při objevování známých míst města. Sem děti kreslí, lepí fotky a obrázky, zapisují poznámky a vyznačují místa, které navštívily. Učebnice s pracovním sešitem tak v sobě propojí hned několik učebních předmětů zároveň – češtinu, vlastivědu i výtvarnou výchovu.

O originální knihu projevily zájem i ostatní vrchlabské školy. V obchodě byste ji ale sháněli marně. „Cílem je, aby se s ní děti seznámily až ve 3. třídě a aby pro ně v té době byla nová a dosud neobjevená,“ vysvětluje důvod Eva Hrivnáková. Děti knihu dokonce ani nedostávají domů, pracují s ní pouze společně v hodinách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZŠ náměstí Míru Vrchlabí | Zdroj ZŠ náměstí Míru Vrchlabí

Štítky Vrchlabí, učebnice, kniha, škola, děti, vlastivěda, základní škola, poznámkový blok, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Učitelky z Vrchlabí napsaly dětem vlastní učebnici, vypráví O dětech v městečku pod horami  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.