Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Podlahové topení, myčka na nádobí nebo garáž na auto – podívejte se na nejluxusnější karavan současnosti

Obytná auta jsou stísněná, nedá se v nich plnohodnotně uvařit a hodí se pouze na léto, protože je v nich jinak zima. To ale dnes už rozhodně neplatí. Pojďte se s námi podívat, jak vypadají dnešní moderní obytné vozy. Ty nejluxusnější s přehledem strčí do kapsy většinu tuzemských hotelů.

Spousta lidí si pod dovolenou v karavanu představí nepohodlí, zatuchlý vzduch a instantní jídla. To už ale u těch nových, moderních vozů zdaleka neplatí. Poptávka cestovatelů po karavanech během pandemie koronaviru významně vzrostla. Rostou prodeje jak menších vozů, tak těch prostornějších nad 3,5 tuny. V této kategorii dokonce vzrostla poptávka o 250 procent.

„Máte dům na kolečkách a nic vás neomezuje. Zároveň je to ale bezpečné, protože se izolujete jen s rodinou,“ vysvětluje trend Klára Hájek Velínská z Asociace kempování a karavaningu s tím, že zájem o obytná auta meziročně vzrostl až o 200 procent.

Prodejci se proto snaží reagovat na poptávku a předhánějí se v nabízeném luxusu. Ty nejhonosnější vozy nabízejí podlahové topení, kuchyňské linky s nejmodernějšími spotřebiči včetně indukčních plotýnek, kávovaru a myčky nebo prostorné manželské postele se zdravotními matracemi.

Stejně tak už neplatí, že pobyt v karavanu musí být stísněný. Například do obytného vozu Morelo Grand Empire Liner se vám vejde vybavení na golf, zahradní nábytek, ale můžete jím převážet i osobní auto nebo motorku. Pro dobrý výhled svých obyvatel má i střešní panoramatické okno.

Samozřejmostí je také keramická toaleta a prostorná koupelna se sprchou, nechybí ani podlahové vytápění, centrální vysavač, internetové připojení se speciálně řešeným wi-fi routerem nebo dvě televize.

„V posledních letech došlo na trhu k velkým změnám. Změnily se potřeby zákazníků, začali mít ještě vyšší požadavky na velikost prostoru, pohodlí, výkon, bezpečnost a design,“ říkají manželé Jan a Pavla Skolilovi, kteří luxusní obytný vůz v Česku prodávají. A cena? Naprostý základ vyjde zhruba na půl milionu. Eur.


 

Ohodnoť článek

Foto Morelo Grand Empire Liner

Štítky karavan, pandemie covidu-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podlahové topení, myčka na nádobí nebo garáž na auto – podívejte se na nejluxusnější karavan současnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.