Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejvíc nakažených je mezi dělníky a lidmi v kanceláři, ukázala data

V práci nejčastěji chytili koronavirus hasiči, policisté a učitelé. Zhruba tři čtvrtiny všech nakažených v těchto odvětvích se nakazilo právě v zaměstnání. Za nimi následují vojáci a sociální pracovníci. Největší absolutní počet nakažených má průmyslová výroba. Následuje administrativa.

Statistiku nakažených lidí koronavirem podle povolání vydal Ústav zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Mimo zaměstnanců ve zdravotnických zařízeních jsou nejvíce nakažení hasiči a záchranáři. Data uvádějí počet nemocných na tisíc pracovníků. U hasičů a záchranářů je to 260, přičemž 79 procent z nich se s nejvyšší pravděpodobností nakazilo právě na pracovišti.  

Velký podíl nakažených je také mezi skladníky a pracovníky v expedici a logistice. Následují zaměstnanci vězeňské služby a pracovníci v administrativě. Mezi doručovatelkami připadá 40 nemocných na tisíc pracovníků, mezi prodavačkami 33 nemocných na tisíc pracovníků. Nejmenší podíl nemocných covid-19 mezi sebou mají lidé v zemědělství, stavebnictví, ve službách a veterináři.

Největší absolutní počet nakažených je mezi dělníky (zhruba 60 tisíc), lidmi v kanceláři (46 tisíc) a pedagogy (34 tisíc).

Na statistiku na svém Twitteru upozornil sociolog Daniel Prokop, který uvedl, že je nutná vyšší regulace v průmyslu a větší podpora home office u pracovníků v administrativě.  

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay | Zdroj ÚZIS, Twitter

Štítky ÚZIS, statistika, koronavirus, nákaza, dělník, kancelář, záchranáři, hasiči, COVID-19, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Vězeňská služba České republiky, Daniel Prokop, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oldřich Uhlíř

A proto zavřeme obchody s obuví!

Pondělí, 22. února 2021, 16:53Odpovědět

Nejvíc nakažených je mezi dělníky a lidmi v kanceláři, ukázala data  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.