Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Peníze z prodeje roušek v rouškomatu Náchod využije na nákup polohovacích postelí pro seniory

Jedním ze symbolů boje proti pandemii v jarních měsících loňského roku se v Náchodě stal rouškomat. Díky němu se podařilo na Náchodsku zabezpečit ochranné prostředky pro tisíce lidí. Výtěžek z prodeje roušek teď město využije na nákup polohovacích postelí pro seniory.

„Rouškomat pomáhal před rokem, teď pomůže výtěžek z něj našim seniorům,“ uvedl starosta Jan Birke (ČSSD). Za peníze z rouškomatu vedení města nakoupí vybavení do Městského střediska sociálních služeb Marie. Za částku 355 500 korun pořídí moderní polohovací postele místního výrobce PROMA REHA z České Skalice. Částka vydá na 13 postelí včetně nezbytného příslušenství jako jsou matrace, hrazdy nebo polohovací stolky. Další dvě lůžka přidá firma jako sponzorský dar.

„V této nelehké době neustálých změn je potřeba pomáhat potřebným. I proto jsme se rozhodli, že ke 13 lůžkům, které si u nás město objednalo, přidáme ještě dvě jako dar a zároveň jako naše poděkování Městskému středisku sociálních služeb Marie. V dnešní době je péče o seniory nesmírně důležitá,“ uvedl Radek Jakubský, majitel společnosti PROMA REHA.

„Je to významný posun dopředu, protože městský domov pro seniory obnovuje vybavení postupně, v řádu jednotek lůžek ročně. Letos jich budou mít tedy hned o 15 nových více díky rouškomatu a hlavně díky vám všem,“ říká mluvčí Náchoda Nina Adlof.

Cena jedné roušky z rouškomatu vychází na pět korun. Odběr je ale omezen na pět balení po dvou nebo čtyřech kusech na osobu. Jednorázové roušky pocházejí zejména od firmy Medilab z Českého Meziříčí na Rychnovsku a pak od dárců z různých zdrojů. Cena jedné roušky se běžně pohybuje od 15 do 25 korun bez DPH. Radnice rozdíl hradí z příspěvků od soukromých dárců.

Ohodnoť článek

Foto archiv společnosti PROMA REHA, Město Náchod

Štítky rouškomat, roušky, Náchod, senioři, pomoc, postel, okres Náchod, Proma Reha, Jan Birke, ČSSD, rouška, Česká Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze z prodeje roušek v rouškomatu Náchod využije na nákup polohovacích postelí pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.