Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj hledá dobrovolníky do očkovacích center

V druhé fázi očkování má v Královéhradeckém kraji vzniknout minimálně sedm očkovacích center. Hejtmanství nyní hledá dobrovolníky, kteří můžou pomoc s jejich provozem. Potřeba budou ve všech okresech našeho regionu.

Očkovací centra v jednotlivých regionech bude zřizovat Královéhradecký kraj, strategicky však budou spadat pod jednotlivé nemocnice v daných okresech. V těchto dnech se počítá s očkovacími centry v Hradci Králové, Náchodě, Jičíně, Trutnově, Vrchlabí, Rychnově nad Kněžnou a Dvoře Králové. Ty budou tvořit páteřní síť pro celou druhou fázi očkování. Ta bude probíhat od dubna do června letošního roku. 

PŘEHLEDNĚ: Kde v Královéhradeckém kraji vzniknou velká očkovací centra?

Jednotlivé kraje v České republice připravují vlastní očkovací strategii, výjimkou není ani Královéhradecký kraj. Ten chce zřídit až deset očkovacích center v kraji. To největší by mělo vzniknout přímo ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Předpokládá se, že nejvíce dobrovolníků bude Královéhradecký kraj potřebovat v druhém čtvrtletí letošního roku. Tedy v rámci druhé fáze očkování. „Odměna za službu v těchto centrech bude upřesněna. Výše odměny bude vycházet ze zveřejněné kalkulace zdravotních pojišťoven a záviset na dalších atributech,“ píše hejtmanství na svém webu.

V tuto chvíli se počítá s tím, že budou dobrovolníci pracovat v minimálně šestihodinových blocích.

Kde a jak se přihlásit?

Pro zájemce zřídil Královéhradecký kraj speciální e-mailovou adresu ockovani@kr-kralovehradecky.cz. Informace lze získat i na telefonním čísle 722 960 355.

Případní dobrovolníci se mohou hlásit na výše uvedeném e-mailu, kam je třeba poslat několik základních informací. Důležité je jméno, informace o praktickém lékaři, bydliště a místo, které uchazeč preferuje. Dál je třeba doplnit i časové možnosti, telefonický a e-mailový kontakt.

Konkrétní podrobnosti a návod, jak se přihlásit najdou lidé na webových stránkách Královéhradeckého kraje.


 

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, Královéhradecký, kraj, dobrovolník, očkování, centrum, Královéhradecký kraj, očkovací centrum, Hradec Králové, Trutnov, Náchod, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj hledá dobrovolníky do očkovacích center  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.