Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj shání dobrovolníky do očkovacích center, očkování bude podmínkou, uvedl Fink

Spustíme poptávku po pomocnících v očkovacích centrech a očkování bude jistě podmínka, uvedl krajský radní Zdeněk Fink jako vysvětlení, proč dostala jeho manželka vakcínu proti covidu přednostně, když není zdravotnice ani riziková skupina. Manželka chce pracovat v očkovacím centru jako dobrovolnice při vakcinaci, vysvětlil Fink.

Na jaře má v Královéhradeckém kraji vzniknout minimálně pět očkovacích center mimo nemocnice. Největší z nich bude v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Očkovací centra mají vzniknout také v okresních městech, tedy v Jičíně, Trutnově, Náchodě a v Rychnově nad Kněžnou. Královéhradecký kraj už shání dobrovolníky, kteří budou v očkovacích centrech pomáhat. „S otevřením očkovacích center se počítá od konce března nebo dubna,“ uvedl krajský radní zodpovědný za zdravotnictví Zdeněk Fink.

Očkovat proti covidu se nechal Zdeněk Fink i s manželkou. „Očkování jsem manželce nařídil, chce totiž pracovat jako dobrovolnice v očkovacích centrech při vakcinaci. Bez očkování bych ji tam nepustil,“ uvedl na Twitteru Fink. „Ano, spustíme poptávku po pomocnicích a to bude jistě podmínka. Žena měla náskok díky informaci ode mne, že budeme hledat lidi do center,“ napsal Fink jako vysvětlení na dotaz, proč byla očkovaná jeho manželka, když není zdravotnice ani riziková skupina.

S očkováním proti covidu chce pomáhat i poradce premiéra a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula. Pracovat by měl v Kongresovém centru Aldis, které má být největším očkovacím místem v Královéhradeckém kraji. Uvedl to v rozhovoru pro IDNES.cz.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem

Štítky očkování, koronavirus, nemocnice, Prymula, Fink, dobrovolníci, Zdeněk Fink, očkovací centrum, Královéhradecký kraj, Kongresové centrum Aldis, Hradec Králové, Jičín, Trutnov, Náchod, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nyky Nowak

A co ta jeho naočkovaná "squaw"? Ta by nemohla jít jako dobrovolnice příkladem?

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 12:39Odpovědět

Josef Kalousek

Ten křivák si vymýšlí stále nové a nové příběhy proč manželka předbíhá pár milionů potřebnějších lidí v pořadníku. Ještě pár vyjádření a bude to na novelu.

Středa, 13. ledna 2021, 10:48Odpovědět

Kraj shání dobrovolníky do očkovacích center, očkování bude podmínkou, uvedl Fink  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.