Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Běžkaři mají v Krkonoších upravené stopy. Na hřebenech je čtyřicet čísel sněhu

Po sněžení z předešlých dnů leží na hřebenech Krkonoš téměř čtyřicet centimetrů sněhu, na který se mohou vypravit běžkaři. Na vrcholu Černé hory u Janských Lázní bude na víkend upraveno skoro deset kilometrů stop. Přibližně sedm kilometrů tratí bude k mání na Horních Mísečkách. Vleky a sjezdovky zůstanou mimo provoz kvůli vládním opatřením proti koronaviru.

Za posledních pět dní připadlo na Černé hoře zhruba 30 centimetrů sněhu. Podmínky tak přejí běžkařům," řekla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová. Kabinová lanovka z Janských Lázní bude vyvážet běžkaře na start běžeckých tratí denně od 08:30 do 16:00. Bude možné udělat si pěší výlet po Černohorské silnici v Janských Lázních nebo sáňkovat na louce pod Sokolskou boudou. 

Na běžecké stopy na Horních Mísečkách se běžkaři dostanou lanovkou ze Špindlerova Mlýna na Medvědín. V provozu je ode dneška až do neděle vždy od deváté hodiny dopolední do čtvrté hodiny odpolední. Lanovku mohou využít i pěší turisté a skialpinisté.  

Na hřebenech Orlických hor také padal sníh. Běžkaři se tedy mohou vypravit i sem. Leží tu přibližně dvacet centimetrů sněhu. Vlekaři z Říček v Orlických horách chtějí před víkendem upravit běžecké tratě od Homole na Mezivrší. Pokud budou příznivé sněhové podmínky, upraví se tratě až na Panské pole.

Vlekaři využívají mrazivého počasí těchto dní k umělému zasněžování sjezdových tratí. A to jak v Krkonoších, tak i v Orlických horách.

Protiepidemická opatření proti koronaviru byla prodloužena do 22. ledna. Skiareály proto zůstanou uzavřené. V nové zimní sezoně mohly fungovat zatím jen mezi 18. a 26. prosincem. Areály mají dostat finanční kompenzaci.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky běžky, Krkonoše, Orlické hory, tratě, koronavirus, omezení, vláda, běh na lyžích, Janské Lázně, Černá hora, Horní Mísečky, Sokolská bouda, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžkaři mají v Krkonoších upravené stopy. Na hřebenech je čtyřicet čísel sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.