Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V Domově U Biřičky opět řádí covid, návštěvy jsou zakázané

Podle ředitelky domova pro seniory Daniely Luskové je nákaza způsobená nedostatečnou účinností antigenních testů. Domov U Biřičky je momentálně v karanténě, návštěvy za klienty standardně nesmí.

Hned po vánočních svátcích byl Domov u Biřičky v Hradci Králové opět uzavřený. V neděli a v pondělí tu proběhlo testování všech klientů a zaměstnanců. Výsledky ukázaly nákazu u 27 klientů (8 procent) a 15 zaměstnanců (6 procent). Krajská hygienická stanice proto rozhodla o karanténě.

„Zavlečení nákazy je způsobeno nedostatečnou účinností antigenních testů, kdy ani cyklus testování po pěti dnech u zaměstnanců a testování návštěv na vstupu není dostatečný. S tímto rizikem jsme počítali a jsme rádi, že proběhl advent a Vánoce s návštěvami, pro jejich umožnění jsme udělali maximum,“ říká ředitelka domova Daniela Lusková.

Klienti momentálně nesmí opouštět zařízení a návštěvy mohou pouze ke klientům v terminálním stadiu a ve špatném psychickém stavu.

„Věřím, že vakcíny budou do domova doručeny v krátkém čase a že maximum klientů a zaměstnanců přistoupí na očkování,“ dodává Lusková.

S velkou vlnou nákazy se zařízení potýkalo už v říjnu, kdy onemocnělo celkem 91 klientů a 57 zaměstnanců, což je čtvrtina všech pracujících a žijících v domově.

Domov U Biřičky je největší zařízení svého druhu v Královéhradeckém kraji. Ubytováno je zde 340 klientů, o které pečuje 240 pracovníků.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebookový profil Domova U Biřičky

Štítky návštěva, Domov U Biřičky, infekční onemocnění, Daniela Lusková, domov, Vánoce, Krajská hygienická stanice, advent, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Domově U Biřičky opět řádí covid, návštěvy jsou zakázané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.