Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

V České Skalici skončila první etapa opravy náměstí, vyšla na šestadvacet milionů korun

První etapa opravy Husova náměstí v České Skalici na Náchodsku skončila. Stála šestadvacet milionů korun s DPH. Dokončena byla na konci září. Další etapa měla začít na jaře, radnice ji ale nejspíš z důvodu úsporných opatření kvůli koronaviru odloží.

Rekonstrukce Husova náměstí začala v březnu. V letošním roce jde o největší investici města. V rámci první etapy se stavbaři pustili do centrální části náměstí. Vybudovali nové chodníky, obnovili zeleň a opravili kašnu. Je tu nové osvětlení a vznikl kamerový systém. Obnoveny byly také inženýrské sítě.

Oprava náměstí je rozdělena do tří etap. Ve druhé etapě má přijít na řadu horní část náměstí. „Pokračujeme v projektování, v rozpočtu na příští rok se ale zatím s druhou etapou nepočítá, není to na pořadu dne. Zbytné věci musíme odložit, město si to za současné situace nemůže dovolit," řekla starostka města Zuzana Jungwirthová.

Až bude celá rekonstrukce hotova, zvýší se počet parkovacích míst ze současných 49 na 108. Město chystalo rekonstrukci centrálního náměstí více jak deset let.

Ohodnoť článek

Foto ceskaskalice.cz

Štítky Česká Skalice, náměstí, rekonstrukce, etapa, koronavirus, okres Náchod, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Skalici skončila první etapa opravy náměstí, vyšla na šestadvacet milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.