Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bez hotelu Aldis by se kongresová turistika přesunula z Hradce do Pardubic, tvrdí Hradečák

Hradec Králové nedisponuje dostatečnou ubytovací kapacitou. Bez investic do hotelu Aldis by se podstatná část kongresové turistiky přesunula z Hradce Králové do Pardubic, píše týdeník Hradečák.

Pokud se v Hradci Králové koná více akcí v jeden termín, nabídka ubytování není schopna pokrýt celou poptávku a lidé se pak musí ubytovat mimo město. To by měl vyřešit nový čtyřhvězdičkový hotel Aldis, který vzniká na místě vybydleného paneláku, kterému se ironicky přezdívalo „schody do nebe“. Investorem je hradecká firma Stako, která v roce 2010 otevřela také hotel Tereziánský dvůr.

„Myšlenka na přestavbu „schodů do nebe“, jak se říkalo původní nikdy nedokončené stavbě z devadesátých let, tu je skoro 20 let a není moje. Díky tomu, že jsme v Hradci realizovali podobný projekt a známe dobře kongresové prostředí, jsme do toho šli. Navíc jsem měl jako Hradečák a stavař vztek, že původní objekt na tak krásném místě chátrá a nic se dlouhou dobu neděje,“ shrnul svoje rozhodnutí Petr Kulda, majitel stavební firmy Stako.  

Výstavba hotelu Aldis je rozdělena na dvě etapy. V první etapě vyroste hotel s kapacitou sto pokojů, restaurací a veškerým kongresovým zázemím. V druhé etapě má pak vzniknout druhá budova se stejnou kapacitou. „Jsem moc rád, že zastupitelé města na svém říjnovém zasedání schválili prodej pozemku, který je pro výstavbu druhé etapy hotelu Aldis nezbytný,“ říká Kulda. Hotel Aldis by měl otevřít už v příštím roce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stako

Štítky hotel, Aldis, stavba, Hradec Králové, turistika, kongres, Pardubice, Kongresové centrum Aldis, turismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez hotelu Aldis by se kongresová turistika přesunula z Hradce do Pardubic, tvrdí Hradečák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.