Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Okolí zimního stadionu v Hradci Králové prochází rekonstrukcí

Frekventované místo před zimním stadionem v Hradci Králové, kde je hlavní vstup do Jiráskových sadů a kříží se zde několik tras pro pěší i cyklisty, prochází výraznými úpravami. Hotovo by mělo být do konce června.

Na podzim tu stavební firma začala s dostavbou chybějících a opravami stávajících cyklostezek a chodníků. Investiční akce města za necelých 15 milionů korun zatím probíhá podle stanoveného harmonogramu.

„Cílem těchto úprav je především dát řád tomuto prostoru, kde se kříží cyklostezky podél ulice Československé armády, od Hučáku, lávky přes Orlici a je tady navíc vstup do oblíbených Jiráskových sadů. Věříme, že se změnou dojde ke zvýšení bezpečnosti a zkvalitnění prostředí,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

V současnosti stavbaři pokládají konstrukční vrstvy cyklostezky podél Jiráskových sadů směrem na „Hučák“. „Pokud to počasí dovolí, do konce roku by stezka měla mít i vrchní asfaltovou vrstvu. Celá stavba je rozdělená do etap, aby se zachoval, sice omezený, ale alespoň částečný přístup chodců a cyklistů v této lokalitě. Nyní se bude provádět úprava vstupu do Jiráskových sadů a na lávku přes Orlici včetně parkovací plochy,“ doplňuje náměstek Bláha.

Stavba pak bude pokračovat obnovou stezky pro chodce a cyklisty ve směru na Moravský most, její zbylé části podél Komenského ulice a úpravou zpevněných ploch v prostoru před hlavním vstupem do zimního stadionu a hotelu. Postupně by měly být jednotlivé dokončené úseky zprovozněny.

V poslední etapě dojde ke stavbě mlatových chodníků, úpravě zelených ploch či k dokončovacím pracím na napojení stávajícího parkoviště před hotelem. Před zimním stadionem zároveň vznikne dostatek míst s cyklistickými stojany pro návštěvníky akcí či hokejových zápasů.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Mountfield HK

Štítky zimní stadion, Hradec Králové, cyklostezky, rekonstrukce, sad, cyklostezka, Jiří Bláha, Československá armáda, Jez Hučák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okolí zimního stadionu v Hradci Králové prochází rekonstrukcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.