Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Červeném Kostelci se otevřel nový denní stacionář za 21 milionů korun

Denní stacionář pro zdravotně handicapované a seniory a zázemí pro pečovatelskou službu a tísňovou péči otevřela včera Oblastní charita Červený Kostelec. Stacionář se nachází v opravené Kafkově vile. Veškeré práce i vybavení vyšly na 21 milionu korun. Provoz stacionáře bude začínat postupně, naplno by se měl rozjet v září.

Otevření Kafkovy vily je částí projektu, který má za cíl soustředit v ulici Koubovka terénní a ambulantní služby. K tomu by mělo dojít koncem roku 2021 po dokončení opravy sousední přízemní budovy bývalých sochařských ateliérů, což je druhá část centra. Právě se slavnostním otevřením proběhlo i zahájení dalšího projektu, kterým je vybudování druhé části centra.

Mobilní hospicovou péči s ambulancí paliativní péče poskytuje kostelecká oblastní charita od podzimu 2010 . Její části jsou ale v provizorních prostorách odděleně. Oprava bývalých ateliérů by měla začít během pár dní. Projekt je podpořen Královéhradeckým krajem.

„V Kafkově vile budou soustředěny sociální služby, tedy denní stacionář a zázemí pečovatelské služby a tísňové péče. V druhé části centra budou zdravotní služby," řekl Martin Fišer z kostelecké oblastní charity, která provozuje v Červeném Kostelci také Hospic Anežky České.

V budově ateliérů vznikne do prosince 2021 zázemí pro domácí hospicovou péči, ambulance léčby bolesti a paliativní medicíny, stacionář a půjčovna pomůcek pro nemocné v domácí péči rodiny. Oprava by měla vyjít 29 milionů korun.

Rekonstrukce Kafkovy vily a objektu bývalých ateliérů jsou z hlediska financování dvě samostatné akce. Obě budovy jsou památkově chráněné. Většina nákladů na opravu a vybavení Kafkovy vily šlo z evropského programu IROP, v případě ateliérů pak z Královéhradeckého kraje, zbytek hradí kostelecká oblastní charita. V lokalitě také funguje dům s pečovatelskou službou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto cervenykostelec.cz, Oblastní charita Červený Kostelec

Štítky denní stacionář, Červený Kostelec, otevření, rekonstrukce, vila, charita, pečovatelská služba, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Červeném Kostelci se otevřel nový denní stacionář za 21 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.