Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dožínky letos v Hradci kvůli epidemii koronaviru nebudou

Neviditelný nepřítel jménem covid-19, stojí za zrušením stovek akcí. Mezi ně, teď spadají i krajské dožínky, které se měly uskutečnit v Hradci Králové. Zemědělci Královéhradeckého kraje letošní 17. ročník kvůli epidemii koronaviru odpískali. Na další se už ale chystají.

Dožínky se měly konat na konci žní, tedy v polovině září. Každoročně dorazilo na plochu kolem Malšovického stadionu a na parkoviště u Flošny přes 30.000 lidí. „Rozhodli jsme se letošní ročník z důvodu rizika šíření koronaviru zrušit. Zdraví vystavovatelů a návštěvníků je přednější," uvedla ředitelka Regionální agrární komory Královéhradeckého kraje Hana Pisarčíková.

Na hradeckých dožínkách jsou k vidění zemědělské stroje, prezentují se tu potravináři z různých míst kraje. Od svého vzniku patří k nejnavštěvovanějším akcím ve městě. Agrární komora už začala připravovat dožínky pro příští rok. Měly by se konat 18. září 2021.

„Královéhradecké dožínky každý rok přivedou do krajské metropole desetitisíce návštěvníků a jejich popularita ani v dnešní době neupadá," řekl radní kraje pro zemědělství Karel Klíma (KDU-ČSL). Dožínky podporuje finančně kraj. Ten teď podle Klímy alespoň podpoří menší akci v podobě výročního farmářského trhu. Uskutečnit by se měl na podzim.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook pořadatelů

Štítky Dožínky, Hradec Králové, zemědělci, koronavir, zrušení, pandemie covidu-19, Královéhradecký kraj, Agrární komora České republiky, Karel Klíma, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dožínky letos v Hradci kvůli epidemii koronaviru nebudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.