Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rekonstrukce kiosku na Eliščině nábřeží v Hradci Králové bude hotová na podzim. Město hledá nájemce

Další Kotěrův kiosek na Eliščině nábřeží se začal opravovat v dubnu letošního roku, práce mají být hotové ještě letos. Magistrát na jeho opravu vyčlenil z městské kasy 3,5 milionu korun. Teď bude město hledat nového nájemce.

„Předmětem revitalizace kiosku je obnova architektonického řešení z doby vzniku, tedy podle plánů architekta Jana Kotěry, ale s přihlédnutím na využitelnost v dnešní době. Součástí těchto oprav jsou mimo jiné obnova celkového pláště, vnitřních povrchů, obnova střechy i doplnění historicky významné půlkruhové markýzy, která byla z kiosku zhruba před padesáti lety odstraněna,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová (ANO 2011).

Dokončit je třeba například elektroinstalaci, dveře, okna a nové elektrické lampy na zdech. Odbor památkové péče města zároveň musí provést restaurátorský průzkum.

Město bude hledat nájemce

„V několika následujících letních měsících bude vypsáno také výběrové řízení na nájemce druhého kiosku, který stojí na protější straně na Eliščině nábřeží,“ vysvětluje mluvčí města Kateřina Šmídová. To by mělo proběhnout během léta.

Jelikož jde o kulturní památku, bude muset nájemce dodržet několik pravidel. „Vyloučeno je například využití vyžadující odvětrání prostoru, z čehož plyne, že zde nebude moci být třeba rychlé občerstvení užívající fritování, smažení a další tepelné úpravy potravin,“ vysvětluje náměstkyně Pourová.

Budoucí nájemce zároveň nebude moct kiosek stavebně upravovat nebo zde umístit reklamu. Pokud jí zde chtít bude, musí získat souhlas od odboru památkové péče. „Všechny podmínky, které bude muset potenciální nájemce splňovat, musí ještě před vypsáním výběrového řízení schválit Rada města,“ dodává Šmídová.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky kiosek, Hradec Králové, Eliščino nábřeží, centrum, nájemce, výběrové řízení, oprava, Jan Kotěra, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce kiosku na Eliščině nábřeží v Hradci Králové bude hotová na podzim. Město hledá nájemce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.