Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hotely v Krkonoších nabízejí na Silvestra poslední místa. Za jednu noc člověk zaplatí průměrně čtyři tisíce

Kapacita hotelů a penzionů v hlavních krkonošských střediscích v Královéhradeckém kraji je na Silvestra téměř vyčerpána. Třeba v největším českém středisku Špindlerův Mlýn jsou silvestrovské pobyty vyprodané z přibližně 90 procent. ČTK to dnes zjistila u ubytovatelů a prodejců ubytování. Poptávka je podobná jako loni.

Ve Špindlerově Mlýně, ve kterém je okolo 10.000 lůžek, lze silvestrovský pobyt stále sehnat. Lidé začínají přijíždět hlavně od 27. prosince, většina silvestrovských pobytů je už rok zarezervovaná, je to nejexponovanější termín, řekl dnes majitel ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura.

Podle něj mezi klienty převažují Češi, následují Němci, Poláci a Nizozemci. "Volná místa ale stále jsou ... Lidé, kteří mají zájem, mohou kontaktovat infocentra nebo mrknou na weby," řekl Jandura.

Ceny za silvestrovský pobyt ve Špindlerově Mlýně začínají na tisícovce za jednoho člověka, průměr je ale okolo 4000 korun za osobu. Vícehvězdičkové hotely mají ceny v tisících korun. "Hoteliéři preferují (silvestrovské pobyty) pět a více nocí. Lidé by na last minute na Silvestra neměli čekat, na toto období last minute v podstatě neexistuje," uvedl Jandura.

Obdobná situace je také v Janských Lázních. I tam je podle odhadů pracovníků infocentra obsazenost kolem 90 procent a zbývají poslední volná místa.

Silvestrovské pobyty jsou specifické a liší se od pobytů ve zbytku zimy. Většina lidí má o tento termín zájem bez ohledu na to, jestli je či není sníh.

Autoři | Foto Hotel PRAHA

Štítky ČR, rekreace, hotely, silvestr, Krkonoše, Špindlerův Mlýn, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely v Krkonoších nabízejí na Silvestra poslední místa. Za jednu noc člověk zaplatí průměrně čtyři tisíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.