Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvůr Králové koupí od Arrivy za deset milionů autobusové nádraží

Šestnáctitisícový Dvůr Králové nad Labem koupí od autobusové společnosti Arriva Východní Čechy areál místního autobusového nádraží. Za parcely o rozloze 0,9 hektaru zaplatí 9,9 milionu korun. Současně město bude mít předkupní právo na koupi výpravní budovy nádraží. Koupi areálu ve čtvrtek schválili zastupitelé města, řekla dnes mluvčí radnice Miroslava Kameníková.

Podle starosty Jana Jarolíma město získá velice důležitý pozemek v širším centru města. Uvedl, že v budoucnu by tam kromě autobusového nádraží mohly být i plochy k parkování, pro komerční zástavbu nebo i pro bydlení. Kupní smlouvu by měl starosta podle usnesení zastupitelů podepsat do poloviny října.

Areál městu nabídla ke koupi sama společnost. O koupi s ní město jednalo již na konci roku 2018, ale firmou požadovaných 12,7 milionu korun tehdy odmítlo přijmout. Firma později cenu snížila.

Za areál by město mělo zaplatit nejpozději do konce března roku 2020. Radnice počítá s tím, že desetimilionový výdaj zahrne do rozpočtu příštího roku.

Město také stále řeší koupi čistírny odpadních vod od společnosti Evorado Import za 120 milionů korun. Ve čtvrtek zastupitelé koupi neschvalovali, protože radnice zatím nemá k dispozici posudek na ocenění čističky. O koupi čističky by zastupitelé měli jednat na některém z dalších zasedání.

Autoři

Štítky ČR, správa, reality, Dvůr Králové n.L., Dvůr Králové nad Labem, autobusové nádraží, Arriva, Arriva Východní Čechy, Jan Jarolím, EVORADO IMPORT, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové koupí od Arrivy za deset milionů autobusové nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.