Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Hradecku se srazilo auto s vlakem, na místě zemřeli dva dospělí a dvě děti

Při srážce osobního auta s vlakem na železničním přejezdu v Černožicích na Královéhradecku zemřeli dnes čtyři lidé. Dva dospělí a dvě děti. Nehoda se stala na přejezdu se světelnou signalizací před 15:00. ČTK to řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková. Podle údajů Českých drah se s autem srazil spěšný vlak z Trutnova, který měl příjezd do Hradce Králové v 14:57.

Vlak se s autem srazil na přejezdu v Hradecké ulici, který je nedaleko železniční zastávky. „Vlak osobní auto tlačil přibližně 300 metrů," řekla Ježková. Lidé v autě podle ní zemřeli na místě nehody. Auto vlak zcela zdemoloval.

Provoz na železniční trati byl zastaven. České dráhy pro dopravu v úseku mezi Hradcem Králové a Jaroměří zajistily náhradní autobusovou dopravu. Spěšný vlak Černá hora z Hradce Králové do Trutnova byl odřeknut.

Ve vlaku cestovalo asi 60 lidí. Hasiči na místo nehody vyslali evakuační autobus, který cestující z vlaku odvezl do Hradce Králové. „Na místě jsou hasiči z Jaroměře a drážní hasiči Správy železniční dopravní cesty," řekla ČTK mluvčí hasičů Martina Götzová.

Autoři

Štítky Černožice, vlak, auto, srážka, úmrtí, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, České dráhy, Trutnov, Jaroměř, Správa železniční dopravní cesty

Na Hradecku se srazilo auto s vlakem, na místě zemřeli dva dospělí a dvě děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.