Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Národní potravinová sbírka pomáhá potřebným už šest let. O víkendu se konala i v Hradci

Pomoci lidem, kteří nemají dostatek jídla, si dává za úkol Národní potravinová sbírka. Jídlo mohli lidé v sobotu věnovat ve více než 680 prodejnách po celé České republice. Hradec Králové nebyl výjimkou.

„Je pěkné dělat něco dobrého. Já mám vše, co potřebuji a chci pomoci, aby i ostatní měli alespoň trošku,” řekla o své motivaci dobrovolnice Marie, oblečená v zástěře potravinové sbírky a skautském kroji. K dobrovolnické činností se dostala díky jejímu skautskému středisku, které se do sbírky zapojilo.

Do potravinové sbírky mohli Hradečáci věnovat těstoviny, piškoty, rýži a další trvanlivé produkty v sobotu na mnoha prodejnách po celém městě. Jídlo poté zamířilo do potravinové banky v Hradci a odtud poputuje ke všem potřebným.

Potravinová sbírka pomáhá potřebným již od roku 2012, v loňském roce se podařilo dokonce vybrat přes 900 tisíc porcí jídla.

Autoři

Štítky sbírka, potraviny, Národní potravinová sbírka, nadace, Hradec Králové, Česko

Národní potravinová sbírka pomáhá potřebným už šest let. O víkendu se konala i v Hradci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.