Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Stávka lékařů se dotkne i nemocnice v hradeckém kraji. Odložené budou některé neakutní operace

Během prosince Českou republiku čeká další větší stávka. Tentokrát jde o lékaře, kteří protestují hromadnou výpovědí z přesčasových hodin. Odložena bude celá řada neakutních zákroků, operací a vyšetření. V Královéhradeckém kraji dalo výpověď z přesčasových hodin zhruba 800 lékařů.

V nemocnicích v Náchodě, Jičíně, Rychnově nad Kněžnou i Trutnově se očekává odložení některých plánovaných operací a ambulantních výkonů. A to ode dneška (1. prosince). Provoz lůžek zůstane až na drobné výjimky zachován v plném rozsahu. Akutní péče bude zajištěna, slibuje hejtmanství.  

„V tuto chvíli můžu veřejnost ujistit, že akutní péče bude v krajských nemocnicích zajištěna bez omezení. Změny proběhnou pouze u neakutní operativy, jako jsou dlouhodobě plánované zákroky a podobně, které se termínově posunou,“ vysvětluje v tiskové zprávě opatření hejtman Martin Červíček (ODS). 

Podle předsedy Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Tomáše Halajčuka nebylo nastavení akutní péče jednoduchým krokem. „Komplikace, které toto omezení přinese pacientům vnímáme a snažíme se o zmírnění jejich dopadů. Od nového roku se budeme muset připravit na platnost novelizovaného zákoníku práce, což přinese nové výzvy v podobě nutnosti nastavení nového modelu organizace práce,“ uvedl Halajčuk. 

Stejná situace aktuálně panuje i ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Pacienti, kterých se odložení týká, jsou od 20. listopadu informováni telefonicky či písemně a začátkem roku 2024 budou informováni o dalším postupu. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto orzalaga | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, lékař, nemocnice, Česko, Náchod, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, stávka, omezení, neakutní, akutní, péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stávka lékařů se dotkne i nemocnice v hradeckém kraji. Odložené budou některé neakutní operace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.