Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o prázdninách s dětmi na výlet? Nevynechte nejoblíbenější místa

Každé pondělí si na Hradecké Drbně můžete přečíst několik nápadů na výlety, které se budou líbit vám i vašim dětem. Dnes vás vezmeme na nejoblíbenější místa východních Čech, která byste rozhodně neměli vynechat.

Sněžka

Krkonoše jsou dlouhodobě nejnavštěvovanějšími horami z celé republiky a mezi nejvíce exponovaná místa patří právě nejvyšší hora.

„Název Sněžka pochází z 19. století, je odvozen od pojmenování Sněžná – jako "sněhem pokrytá". První český název byl Pahrbek Sněžný, pak Sněžovka, od roku 1823 pak definitivně Sněžka,“ uvádí agentura CzechTourism.

Na vrchol Sněžky se dostanete několika různými způsoby. Nejméně náročná je cesta novou kabinkovou lanovkou z Pece pod Sněžkou, která vás za necelou půlhodinu vyveze přes mezistanici na Růžové hoře až nahoru.

Pokud se na Sněžku chcete vydat po vlastních nohách, ale máte trochu obavy z náročné cesty, zvolte výstup z Pomezních bud. Ten patří k nejlehčím výstupům. Trasa je dlouhá osm kilometrů a v její polovině si můžete odpočinout v restauraci na chatě Jesenka.

Kratší trasu nabízí výstup z Pece přes Růžovou horu. Cesta je dlouhá šest a půl kilometru a zhruba v polovině trasy leží chata na Růžohorkách, která je vyhlášená svou dobrou kuchyní. Růžovou horu můžete zároveň využít jako nástupní místo na lanovku.

Nejnáročnější, ale zároveň nejhezčí je výstup přes Obří důl. Trasa je dlouhá sedm kilometrů a nabízí nezapomenutelné výhledy na celý Obří důl, Studniční horu a na samotnou Sněžku.

Na vrcholu pak můžete využít nejvýše položenou poštovnu v České republice a poslat odsud pohled s razítkem Poštovna na Sněžce.

Safari Park Dvůr Králové

Mezi největší lákadla na východě Čech patří Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem. Najdete tu největší kolekci afrických zvířat v Evropě. Safari park je navíc světovou jedničkou v odchovu kriticky ohrožených zvířat a jejich navracení do přírody.

„Jako jediná zahrada ve střední Evropě nabízí safari park možnost projížděk ve Lvím safari mezi smečkou lvů. To vše je doplněné o africkou kulturu a umění, ať už jde o letní africký festival, výstavy, ochutnávku afrických jídel či třeba koncerty afrických kapel,“ uvádí agentura CzechTourism.

Pro děti je v safari parku připraveno také spoustu aktivit – lanový hrad u restaurace Kibo, hřiště u restaurace Lemur, lanový hrad u výběhu lvů, dětská zoo u jihoafrické vesničky nebo důmyslné hádanky a zvířecí kvízy po celé zoo.

Skalní město Adršpach

Jednou z nejoblíbenějších přírodních památek v Česku je Skalní město Adršpach. Trasy jsou vhodné i pro aktivní seniory nebo menší děti, některé úseky však mohou působit potíže – například příkrá schodiště. Některá místa jsou navíc dostupná jen po žebřících, to se týká například skalního jezírka, přes které vás sveze vtipný převozník. Mezi nejznámější skaliska patří Milenci, Starosta a Starostová, Homole cukru, Krakonošova lenoška, Džbán nebo Sloní náměstí. Vynechat byste neměli ani Adršpašský vodopád nebo zříceninu hradu Adršpach.

Ovšem pozor – kvůli velkému náporu turistů je Adršpach od loňského roku přístupný po předchozí rezervaci. Na webu Adrspasskeskaly.cz si online koupíte vstupenku a parkovací místo na přesné datum a čas.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kudy z nudy | Zdroj Kudy z nudy, Safari Park Dvůr Králové, Horasnezka.cz

Štítky výlet, prázdniny, tipy, dovolená, děti, Čechy, skály, Krkonoše, Safari Park, Sněžka, lanovka, Adršpach, restaurace, ZOO Dvůr Králové, Drbna.cz, Východní Čechy, CzechTourism, Česko, Pec pod Sněžkou, Růžová hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o prázdninách s dětmi na výlet? Nevynechte nejoblíbenější místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.