Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Před námi je víkend plný sportu a zimních radovánek

Zima se vrátila do hor a toho je potřeba využít. Nadcházející víkend je proto bohatý na sportovní akce na sněhu. Zveme vás do Říček na 60. ročník závodů na lyžích Skiinterkritérium 2022, na závody psích spřežení do Broumova, na nejvýše položené venkovní kluziště do Malé Úpy nebo na největší evropský festival skialpinismu SkialpujFEST 22 do Pece pod Sněžkou.

Dnes a zítra se v Říčkách v Orlických horách uskuteční tradiční letos už 60. ročník Skiinterkriteria. Jde o největší a nejvýznamnější mezinárodní závod žactva v disciplínách slalom a obří slalom, kterého se účastní okolo dvou set závodníků z celého světa. První závodní den je naplánován na pátek 21.ledna v disciplíně obří slalom a hned na to v sobotu 22.ledna proběhne závod ve slalomu. Akce je volně přístupná pro diváky přímo na místě nebo ji bude možné sledovat na streamu. V prostoru cíle závodu je možné sledovat závody naživo.

Do Broumova mohou lidé o víkendu vyrazit na Saňové závody psích spřežení. Svaz sportu psích spřežení Mushers Club METUJE pořádá 17. ročník saňových závodů psích spřežení v Janovičkách u Broumova. Délka okruhu je přes 32 kilometrů a závodníky čeká technicky náročná trať, kopcovitý terén, široké lesní cesty, úzká hřebenová část. Závody začínají v sobotu v 10 hodin a v neděli ve stejný čas.

V sobotu od osmi hodin se v Jičíně na Valdštejnově náměstí konají farmářské trhy se specialitami ze srdce Afriky. V nabídce nebude chybět čerstvé ovoce z Afriky, sušené ovoce, dálkami vonící koření ze Zanzibaru, extra kvalitní čaj, džemy a mnoho dalšího.

V Peci pod Sněžkou se tento víkend koná největší evropský festival skialpinismu SkialpujFEST 22. Akce, která nabídne několik desítek praktických workshopů na téma bezpečnosti, lavinové prevence nebo výuky lyžování. A k tomu přednášky předních hvězd světového skialpinismu Benedikta Böhma, Javiera Martína de Villy a mnoha dalších. V rámci SkialpujFESTu bude možné zdokonalit, otestovat skialpové vybavení a užít si čtyřdenní program s lidmi, kteří jedou takříkajíc na stejné vlně. Festival probíhá od čtvrtka do neděle.

Nejvýše položené venkovní kluziště v republice v nadmořské výšce 1050 metrů najdou zájemci v Malé Úpě. Otevírací doba kluziště je v pátek od 18 do 20 hodin a v sobotu od 14 do 17 hodin. Brusle si můžete půjčit v nově otevřené půjčovně SKiMU AKTIV v Horském hotelu Hořec. Cena půjčovného je sto korun pro dospělého a 70 korun pro dítě, stejně jako cena bruslení.

Galerie výtvarného umění v Náchodě zve na výstavu soutěžních prací 13. ročníku výtvarné soutěže pro občany Náchodska na téma: Malé věci, velké věci. Vernisáž spojená s vyhlášením vítězů a předáním cen se uskuteční v pátek v 17 hodin.

V sobotu 21. ledna od 10 do půl 12 uvádí scéna Klicperova divadla v Hradci Králové divadelní hru Davida Drábka Čtyřlístek s podtitulem „Kult ožívá...“ Zapomeňte na dělení sangvinik, cholerik… ne. Generace dětí řešily, kdo je Fifinka, kdo Pinďa, kdo Myšpulín a kdo Bobík! Představení je vhodné pro všechny generace diváků od tří let.

Harrachovská 16 je akce, kde si malí i velcí běžkaři přijdou na své. Akce je určená vyznavačům klasického i volného stylu běžeckého lyžování. Připravené jsou tratě o délkách osm a 16 kilometrů. Registrace zahrnuje informační balíček včetně něčeho dobrého k snědku i k pití, ten si zájemci vyzvednou v blízkosti hotelu Skicentrum Harrachov. Zážitek ze závodu vám bude připomínat diplom. Závody se konají v sobotu i v neděli.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, víkend, kultura, sport, závody, hory, pozvánka, divadlo, tipy, zábava, psí spřežení, Broumov, Pec pod Sněžkou, Malá Úpa, Afrika, Klicperovo divadlo, Galerie výtvarného umění v Náchodě, Orlické hory, Benedikt Böhm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před námi je víkend plný sportu a zimních radovánek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.