Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už víte, kam letos na hory? Což takhle do Orlických hor?

PR článek

Orlické hory vždy byly a jsou rájem všech rekreačních sportovců. V každé roční době si zde přijdou na své vyznavači pohybu, přírody i historie v jednom.

Téměř nedotčenou přírodou Orlických hor se můžete projít pěšky i na běžkách. Jiráskova stezka včetně četných odboček a návazných tras napříč celým hřebenem Orlických hor je dost vysoko na to, aby se na ní udržel sníh prakticky celou zimu, dost široká na to, aby se tam ve dne vešli všichni vyznavači bílé (mimochodem po celou sezónu vzorně udržované)  stopy, a dost zajímavá jak pro milovníky přírody, tak i pro znalce moderní československé historie. Vede totiž podél linie československé opevňovací linie a ukazuje vyspělost československého vojenství a stavebnictví první poloviny 20. století. 

A pokud jste vyznavači sjezdového lyžování, jistě se Vám bude líbit v zimních střediscích v Deštném, Říčkách, na Suchém vrchu či Bukové hoře. Velmi zajímavým se jeví i rychle se rozvíjející středisko na Polské straně Orlických hor v Zelienci.

Protože Orlické hory jsou poněkud stranou zájmu obyvatel velkých aglomerací, nabízejí mnohem klidnější a vstřícnější atmosféru. Nechybí hustá síť kvalitního ubytování ve všech cenových kategoriích doplněná službami, za jejichž standard by se nemusela stydět ani ta nejlepší střediska v nejexponovanějších turistických destinacích. Samozřejmostí jsou půjčovny sportovního vybavení, stravovací služby od horských bufetů s horkými nápoji a párkem v rohlíku přes okénko, když potřebujete na výletě jen doplnit kalorie, až po příjemné restaurace s možností posedět si u vynikajícího oběda či večeře, nebo široká nabídka kulturních a relaxačních možností pro osvěžení ducha i těla.

Přirozenými centry Orlických hor jsou Deštěné v Orlických horách a Rokytnice v Orlických horách. Zde najdete východiska pro své poznávací i odpočinkové túry, relaxaci i společenské vyžití, jako v každém horském centru.

Každého návštěvníka jistě potěší přijatelné ceny služeb, zejména ve srovnání s cenami v sousedních turisticky exponovanějších oblastech. Nabízená kvalita je však s těmito centry víc než srovnatelná. Orlické hory jsou prostě i v dnešní době cenově dostupné a může si je dovolit každý milovník aktivního odpočinku.

Těšíme se na Vás!

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Orlické, hory, rekreace, sport, zima, sezona, příroda, historie, Orlické hory, Říčka (přítok Litavy), Suchý vrch, Buková hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už víte, kam letos na hory? Což takhle do Orlických hor?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.